Prosjektering av nytt isgående forskningsfartøy.

- For å sikre fremdriften i arbeidet med å utrede et nytt isgående forskningsfartøy foreslår vi en bevilgning til prosjektering av et nytt fartøy i 2008-budsjettet, sier fiskeri -og kystminister Helga Pedersen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

For å sikre fremdriften i arbeidet med å utrede et nytt isgående forskningsfartøy foreslår vi en bevilgning til prosjektering av et nytt fartøy i 2008-budsjettet, sier fiskeri –og kystminister Helga Pedersen.

Regjeringen varslet i nordområdestrategien at behovet for isgående
forskningsfartøy skulle utredes nærmere. I oppfølgingen av dette ble det i februar 2007 nedsatt en arbeidsgruppe for å vurdere faglige behov for isgående forskningsfartøy, fordeler og ulemper med ulike alternativ for å dekke behovet for isgående fartøy, eierskapsforhold, driftsforhold og annet. Arbeidsgruppen la frem rapporten sin i juni 2007. En styringsgruppe sammensatt av representanter fra flere departement vurderer nå utredingen.

I forslaget til statsbudsjett 2008 er det avsatt 5 millioner kroner til å dekke kostnadene knyttet til prosjektering av nytt isgående forskningsfartøy.