Politiet mistenker losen om bord på tankskipet, vaktsjefen om bord på fregatten og en ansatt på trafikksentralen på Fedje etter fregattforliset, melder NRK. Foto: Arkivfoto.

Politiet til NRK: Tre mistenkte etter fregattforliset

Losen på tankskipet, vaktsjefen på KNM «Helge Ingstad» og en ansatt på trafikksentralen på Fedje har status som mistenkte etter ulykken i Hjeltefjorden, opplyser politiet til NRK.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Fregatten KNM «Helge Ingstad» og tankskipet «Sola TS» kolliderte morgenen 8. november. Fregatten ble liggende i fjæresteinene nord for Stureterminalen i Øygarden i nesten fire måneder.

– Tre personer er nå registrerte som mistenkte i saken. Losen på «Sola TS» ble mistenkt tidlig, og etter nærmere etterforskning har vi registrert mistenktstatus på vaktsjef på fregatten og en ansatt på Fedje VTS, sier Ole Bjørn Mevatne til NRK. Han er Vest politidistrikts påtaleansvarlige i saken. Politiet sier de tre mistenkte alle hadde sentrale roller i hendelsen.

Losen på «Sola TS» er mistenkt for brudd på navigasjonsreglene i skipssikkerhetsloven. Dette gjelder blant annet om skipet lå riktig i farvannet og ga riktig signal til fartøyet som kom imot, ifølge Mevatne. Den mistenkte på fregatten er vaktsjefen, som var ansvarlig på broen i forbindelse med sammenstøtet, sier Mevatne.

– Navigasjonsreglene er også her en del av temaet, samt om man uaktsomt har forårsaket en skade som lett kunne medføre tap av menneskeliv.

Også en person på trafikksentralen på Fedje er mistenkt. Mistanken gjelder grov uforstand i tjenesten.

– Han hadde et selvstendig ansvar som trafikkleder i området. Fedje skal passe på og er et slags trafikkpoliti i området, sier Mevatne.