Bergen Group ASA skiftet navnet til Endúr ASA i februar. Første kvartal resulterte i et overskudd. Foto: Sigrunn Monsen.

Pluss i boka for Endúr ASA

Endúr ASA fikk i 1. kvartal  et positivt driftsresultat før av- og nedskrivninger (EBITDA) på NOK 8 millioner kroner etter en samlet omsetning på NOK 124 millioner. Ordreboken ved inngangen til 2. kvartal var på NOK 860 millioner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Vi har levert et kvartal som viser lønnsomhet i alle virksomhetsområder, og en god økning i aktiviteten. Kvartalet bekrefter at konsernet har fått på plass en plattform som gir godt grunnlag for en lønnsom vekst, oppsummerer konsernsjef Nils Hoff i en pressemelding.

- Innenfor maritim service er det ekstra gledelig at vi kan vise til et kvartal med økende aktivitet både inn mot Forsvaret og i det sivile markedet, samtidig som aktiviteten innenfor akvakultur er svært god, sier Hoff.  

Gjennomføring av transaksjonen med eier av Endúr Energy Solutions ble sluttført i kvartalet, og har resultert i at konsernet nå også har fått et viktig fotfeste som leverandør inn mot olje- og gassindustrien gjennom en rekke rammeavtaler og ulike prosjektleveranser.

- Endúr Energy Solutions har tilført oss ytterligere positivt moment for konsernets vekstambisjoner de kommende årene, påpeker Hoff. 

Styreleder Hans Petter Eikeland i Endúr ASA er godt fornøyd med resultatene av de krevende endringsprosessene som ble gjennomført i forkant av sammenslåingen med Endúr Fabricom og navneskiftet fra Bergen Group ASA til Endúr ASA.

- Dette kvartalet er en solid bekreftelse på at vi er på rett vei. Endúr ASA skal videreutvikles som et sterk vestlandsbasert industrikonsern. Vi opprettholder fokus på ulike tiltak som skal bidra til å øke selskapenes attraktivitet og konkurransekraft i de markedene der vi allerede har etablerte posisjoner, sier styreleder Hans Petter Eikeland.