Ordfører Karl Einar Haslestad fikk æren av å klippe snoren. Til venstre adm.dir. Roy Norum og til høyre styreleder Per Gjerdrum. Foto: Børre Helgerud

PG med nytt fabrikkbygg

22. august åpnet PG Fabrication (PG) sitt 8750 m2 nye fabrikkbygg i Sande utenfor Drammen. – PG Fabrication Sande er bygget på PG sin strategi om å utvikle, bygge og teste førsteklasses produkter og løsninger til olje- uten kompromiss med hensyn til HMS, kvalitet og integritet, sa adm. dir. i PG Roy Norum under åpningen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

PG ble etablert i Sandvika i 1982, og har siden vokst i takt med oppsvinget i maritim sektor, olje- og gassnæringen. I dag er PG en svært godt kjent merkevare internasjonalt, etter å ha levert pumpepakker til skip og rigger i hele verden. Selskapet har også bygget seg opp til verdensleder innen lossesystemer for flytende last ombord offshore supply-skip, og har betydelig eksport til Kina, Singapore og Brasil.

Virksomheten er også utvidet til å omfatte produkter og løsninger oppstrøms og nedstrøms, og PG tilbyr nå kontrollsystemer, driv-enheter, samt igangkjøring av avanserte systemer.

PG Fabrication Sande (bestående av PG Logistics Drammen og PG Construction) ble åpnet i august 2013 etter en byggeperiode på 14 måneder. De 8750 kvadratmeterne er fordelt på 500 kvadratmeter med kontorer, mens produksjonshallen er på hele 8250 kvadratmeter. Her finner man blant annet en testavdeling på 600 kvadratmeter. Vi er svært fornøyde med vårt nye anlegg, sa en smilende Norum til Skipsrevyen. Allerede to uker for planlagt ferdigstillelse var lokalet klart, og ved åpningen hadde fabrikkbygget vært operativt i to-tre uker. Anlegget sysselsetter 50 personer.

[gallery link="file" ids="9469,9470,9471,9472"]

Hele 270 personer hadde funnet veien til PG i det nydelige sommerværet. Gjestene fikk omvisning på bygget, og både rådmann, ordfører, forretningsforbindelser, ansatte med familier og naboer var til stedet på åpningsfesten. Ordfører Karl Einar Haslestad ønsket PG velkommen og han synes det er svært gledelig at PG etablerer seg i Sande. Han håper at dette er en av flere etableringer som kommer til Sande etter hvert som kommunen får klargjort næringsområder.

– Dette er en stor dag for PG, uttalte Norum, og la til at nybygget vil gjøre gi PG enestående muligheter for fremtidige prosjekter.

Kompetanse

– PG har alltid hatt fokus på innovasjon og de beste tekniske løsningene, sa Roy Norum under åpningen. Til stross for at mye tilsier at det skulle være vanskelig å drive eksportbedrift i Norge, har PG i aller høyeste grad klart dette. 70 prosent går til eksport, og selskapet har gått i pluss siden starten for over 30 år siden, la han til.

Norum hevder at PG sitt fremste konkurransefortrinn er kompetansen i selskapet, og han mener at det ubyråkratiske miljøet i bedriften i kombinasjon med spennende utfordringer, har ført til at selskapet i dag er ledende innenfor sitt kjerneområde pumper og pumpesystemer.

– Vi har svært høy kompetanse og lang erfaring, samtidig som vi er sterkt fokusert på kvalitet høy produktivitet, uttalte Norum. Han la også vekt på at selskapet jobber hardt for å være en attraktiv arbeidsplass med spesielt vekt på videreutvikling av intern kompetanse.

– Dessuten går vi mot strømmen og satser på insourcing. Vi ønsker å tiltrekke oss de beste hodene, og ønsker å holde på mest mulig av kompetansen innad i PG. Og så skal selvsagt PG fortsette å betjene våre kunder med state-of-the-art, høykvalitets- produkter og systemer, avsluttet en fornøyd Roy Norum.