PG's første ballastvanns-rensesystem i ordre

Ballastvannsrensing har blitt et stort tema i den maritime næringen, som ogsa? treffer store deler av PG's hovedmarked: Offshore Supply Skip

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Viking Supply Ships ASAbenytter seg av fondsordningen for miljøinvesteringer som oppsto i forbindelse med omleggingen av skatteregimet for skipsrederiene. Derigjennom promoteres "early-bird" investeringer, noe som resulterte i PG's første ordre på PG-Hyde Guardian Ballast Vanns Rense Systemser.
De to første systemene skal installeres i VSS's nybygg ved Ast. Zamakona / Spania Q1/2010 (H/N 667+668), og med tilhørende opsjoner for de to neste byggenummerne som del av avtalen.
- Svært kompakte mål, modularisert design
- Ingen kjemikalier
- Lavt kraftforbruk
- Lavt trykkfall, tillater bruk av eksisterende ballastpumper
- Ex-versjon tilgjengelig
- Meget lang driftstid uten manuell vedlikehold
- LRS, GL og US Coast Guard STEP typegodkjenning

PG har store forventninger til produktet, som allerede er implementert i flere prosjekter - og som viser seg meget konkuransedyktig opp imot andre godkjente løsninger.
Hyde Guardian leveres både som komplette moduler, og som delte enheter for enklere tilpasning til de aktuelle installasjonene. PG forventer et betydelig oppgraderingsmarked for seilende tonnage, hvor dette vil være et meget viktig kriterie. At systemet verken krever omgang med kjemikalier, eller setter krav til noen form for
tilpasning av eksisterende pumper eller rørsystemer, underbygger konkuransekraften imot flere andre system innfor samme områder.