Permitteringer er et midlertidig tiltak ifølge konsernsjef Trond Kleivdal. Han legger til at det er etablert en god og konstruktiv dialog med relevante fagforeninger for ansatte på sjø og i virksomheten på land.Foto: Octocopterfilm/Glenn Walmann

Permitterer rundt 2 000 ansatte

Color Line befinner seg nå i en vanskelige økonomisk situasjon og ser seg nødt til å permitere i underkant av 2 000 ansatte.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- De tiltakene Color Line har implementert har fått omfattende konsekvenser for selskapets virksomhet, sier konsernsjef Trond Kleivdal i en melding.

 Color Line har innstilt den ordinære passasjertrafikken, men opprettholder cargo-tilbudet i tråd med unntakene i innreise- og karantenereglene i Norden og Tyskland. Dette for å sikre den viktige vareflyten til og fra Norge.

- Cargo-virksomheten opprettholder deler av driften ved at ro-ro skipet M/S «Color Carrier» vil betjene ruten mellom Oslo og Kiel med gods på vanlig måte, samt at SuperSpeed 2 vil gå i sin ordinære rute med godstrafikk mellom Larvik og Hirtshals.

Midlertidig tiltak

Med unntak av deler av cargo-virksomheten, blir i realiteten alle inntekter borte som følge av innstilte skip.

- Derfor ser Color Line seg dessverre nødt til å permittere, sier konsernsjef Trond Kleivdal, som legger til at det er etablert en god og konstruktiv dialog med relevante fagforeninger for ansatte på sjø og i virksomheten på land. Dette for å sikre en ryddig prosess både nasjonalt og internasjonalt for alle selskapets ansatte som blir rammet av den reduserte aktiviteten i rederiet.

Permitteringene er besluttet som et midlertidig tiltak og gjelder for i underkant av 2 000 ansatte. De ansatte beholder alle sine forsikringer og de permitterte er fortsatt ansatt i Color Line.
- Permitteringene vil kunne bli opphevet på kort varsel, fordi vi skal sikre at selskapet er klar til å skyte fart når myndighetene igjen tillater passasjertrafikk mellom Norge, Sverige, Danmark og Tyskland, sier konsernsjef Trond Kleivdal i Color Line.