The first cargo of crude oil from Peregrino was shipped on 17 june 2011 bythe SPT Navigator tanker. Around 380,000 barrels of Peregrino crude were sent on their way to the uSmarket. Photo: Jose A. Seba/Statoil

Peregrino passerer 100 mill. produserte fat

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Etter kun fire år i produksjon har Peregrino-feltet i Campos-bassenget utenfor kysten av Brasil passert en betydelig milepæl, med en oljeproduksjon på 100 millioner fat siden april 2011.

Feltet, som eies av Statoil og kinesiske Sinochem, nådde milepælen 2. august. – Vi er glade for å ha nådd en viktig milepæl i Peregrino-virksomheten vår, sier Pål Eitrheim, landsjef for Statoil i Brasil.

­– Peregrino viser kraften i det mulige, og vi er stolte over å drive et prosjekt som er både spennende og utfordrende. Resultatene avspeiler våre ansattes fagkompetanse, og bruk av teknologi utviklet av Statoil, i Brasil og andre steder. Vi lærer hele tiden, og vi ser fram mot å nå nye milepæler etter hvert som vi fortsetter å utvikle dette store feltet, sier han.

Ifølge en rapport utgitt av olje- og energimyndighetene i Brasil (the Brazilian National Agency of Petroleum, Natural Gas and Biofuels - ANP) i mars 2015, er Peregrino Brasils åttende største felt, og har den nest tyngste oljen som er produsert i Brasil noen gang.

Det er også det største feltet som drives av Statoil utenfor Norge, og står for omkring 12 prosent av selskapets internasjonale produksjon (omkring 720.000 fat per dag). De utvinnbare reservene anslås til mellom 300-600 millioner fat.

Driften omfatter to faste boreplattformer (WHP A og WHP B), og et produksjonsskip (FPSO Peregrino), med en produksjonskapasitet på 100.000 fat per dag.

Statoil har 60 prosents andel og er operatør for feltet, mens de resterende andelene (40 prosent) eies av Sinochem.

Peregrino kan vise til meget gode resultater og har nådd alle produksjons-, kostnads- og sikkerhetsmål i 2014.

I januar i år ble utbyggingsplanen for Peregrino Fase II til levert ANP. Prosjektet, med anslåtte samlede investeringer på 3,5 milliarder dollar, omfatter en ny boreplattform (WHP C), og vil øke de utvinnbare reservene i Peregrino-feltet med omkring 250 millioner fat.

Fase II av prosjektet muliggjør forlengelse av Peregrinos økonomiske levetid og er en viktig og strategisk del av Statoils ambisjon om å konsolidere en sterk posisjon i Brasil.

Peregrino-feltet omfatter to faste boreplattformer (WHP A og WHP B) og produksjonsskipet (FPSO Peregrino)