Gå til innhold
Annonse

Oslo Business Region tenker nytt og satser på havrom. Med seg på laget får de Birgit Liodden som direktør for bærekraft, havrom og kommunikasjon. 

Annonse

Oslo Business Region (OBR) har ansatt Birgit M. Liodden som direktør for bærekraft, havrom og kommunikasjon, med virkning fra mai 2018. Liodden, som i mars annonserte at hun forlot sin stilling som direktør for Nor-Shipping, vil være prosjektsansvarlig for OBRs aktiviteter knyttet til European Green Capital 2019 og implementering av bærekraftsfokus i alle aktiviteter. Hun vil også ha ansvar for havrom – et helt nytt område i Oslo Business Region – hvor det ligger store muligheter fremover.

- Denne jobben kombinerer alt jeg har jobbet for de siste ti årene, så jeg gleder meg kjempemasse, sier Liodden til Skipsrevyen.

Hun vedgår at det per dags dato ikke finnes altfor mange Oslo-baserte, maritime oppstartsbedrifter, i løpet av de kommende månedene vil hun samle de ulike Oslo-baserte aktørene innenfor blant annet miljøvern, teknologi og etablerte maritime bedrifter til en slags dugnad for å se hva de kan få til sammen.– Den mest kjente Oslo start-upen er kanskje Xeneta, men så har vi for eksempel Kahoot-grunder Johan Brands EntrpereneurShip som samler grundere fra mange ulike sektotrer som kunne tenkt seg å skape noe for den maritime sektoren.

Liodden påpeker også at frem til nå at per i dag er Sunnmøre den ledende regionen på maritimt grunderskap og tverrfaglig klyngesamarbeid. Hun håper Oslo blant annet vil kunne dra nytte av hovedstadens tilgjengelighet og etablere bedrifter som tenker også utenfor landegrensene. – Jeg håper vi kan få til å tiltrekke oss de beste hodene internasjonalt, at også grundere med internasjonal bakgrunn ser på Oslo som et godt alternativ å starte opp innen havrommet. 

Bærekraftsdirektør og mediehåndtering

Utover å jobbe med OBRs nysatsing på havrom, skal Liodden ha ansvar for at alle OBRs aktiviteter på tvers av ulike bransjer tar hensyn til FNs bærekraftmål, samt jobbe med kommunikasjon. I 2019 er Oslo europeisk miljøhovedstad, noe Liodden skal jobbe for å synliggjøre. 

- OBR ser på FNs bærekraftsmål som verdens største innkjøpsordre. Oslos oppstartsmiljøer og næringsliv leder an på mange avgjørende områder, og fra 2018 skal alle OBRs tjenester rettes mot å forsterke dette, heter det i en pressemelding. 

Administrerende direktør Fredrik Winther sier at Liodden har akkurat den bakgrunnen de har sett etter: - Kombinasjonen av entreprenørskapserfaring, omstillingsarbeid i Nor-Shipping og maritim næring, og solid nettverk inn i store deler av norsk næringsliv. Birgit har i tillegg vist en god evne til å kommunisere eksternt og kan sette Oslo på kartet. Hun er en endringsagent som har bevist evnen til å se nye trender tidlig, turt å utfordre etablerte miljøer - og ikke minst gjøre noe med det. Vi deler også Birgits engasjement for mangfold.»

Annonse