Gå til innhold
Annonse
Orskov Yard har bestilt en ny flytedokk hos Hat-San verftet i Tyrkia. Den vil stå klar sommeren 2020. Foto: Orskov Yard
Orskov Yard har bestilt en ny flytedokk hos Hat-San verftet i Tyrkia. Den vil stå klar sommeren 2020. Foto: Orskov Yard

Orskov Yard har bestilt en ny flytedokk hos Hat-San verftet i Tyrkia. Den vil stå klar sommeren 2020.

Annonse

Det opplyser selskapet i en pressemelding.

I løpet av sommeren 2020 vil flytedokken bli slept til Frederikshavn, den vil da kunne tas i bruk når det nye kaianlegget står klart i slutten av 2020.

- Med bestilling av den nye flytedokken øker vi dokkapasiteten vår betydelig. Vi vil da kunne møte den økende etterspørselen etter service og vedlikehold for blant annet offshore supplyskip, større fiskeskip, nærkystfart og spesialfartøy, uttaler verftsdirektør Lars Fischer i en pressemelding.

Flytedokken er designet med fokus på enkel og sikker drift samt minimal påvirkning av det omkringliggende miljøet. Dokken blir utstyrt med blant annet miljøtank og landstrømsanlegg. Den nye dokken vil få en lengde på 180 meter, en indvendig bredde på 30 meter og en løfteevne på 10.000 tonn.

Orskov-direktør Christina Orskov forteller at de allerede i 2012 begynte å se seg om etter en ny dokk, men at prosjektet ble utsatt på grunn av de mulighetene den planlagte havneutvidelsen ville gi dem. Orskov Yard har nå ingått en  avtale med Frederikshavn Havn om bygging av et nytt kaianlegg.

Les også:
Annonse