Gå til innhold

Oppdrettskatamaran overlevert til Eidsfjord Sjøfarm

Nytt fartøy fra Grovfjord Mek. Verksted ble denne uken levert til Eidsfjord Sjøfarm. Foto: Grovfjord Mek. Verksted
Nytt fartøy fra Grovfjord Mek. Verksted ble denne uken levert til Eidsfjord Sjøfarm. Foto: Grovfjord Mek. Verksted

Grovfjord Mek. Verksted overleverte denne uken oppdrettskatamaranen «Haukøy» til Eidsfjord Sjøfarm AS. Båten skal ha base i Hamneidet i Nord Troms. Dette er den 7 båten selskapet har levert til Eidsfjord Sjøfarm.

Bnr 181 til Eidsfjord Sjøfarm AS er en oppdrettskatamaran med hoveddimensjoner  14,99x7,6,m og er utstyrt med en kran 38,3 tonnmeter, vinsj på 12 tonn samt 2 capstaner med  3 tonns trekkraft.

Rederiet har i valg av løsninger lagt stor vekt på sikkerhet under arbeidsoperasjoner på dekk  samt komfort for mannskapet. Båten er derfor bygget med et romslig rorhus med pantry og  sittegruppe. I tillegg et stort dekkshus som inneholder tørkerom/verksted og toalett. 

Fra styrhuset på den nye oppdrettskatamaranen. Foto: Grovfjord Mek. Verksted
Fra styrhuset på den nye oppdrettskatamaranen. Foto: Grovfjord Mek. Verksted

I tillegg er fartøyet levert med en ny og moderne broløsning som erstatter den gamle  bropulttypen i tre, dette gjør at rorhuset føles åpent, større og mer moderne.  

Hovedmotorene yter 2x500HK ved 1800 o/min, mens aggregatet er på 29,3 kVA. For øvrig er  båten utstyrt med hydraulisk HT vasker, og det er montert trapp i skuteside for enkel adkomst  til merdring. 

Båten er bygget iht. den nye forskriften om bygging og tilsyn av mindre lasteskip, fartsområde 4.

Om Holmøy Maritime- Eidsfjord Sjøfarm AS 

Eidsfjord Sjøfarm AS er havbruksselskapet i Holmøy-konsernet. Selskapet har totalt 35 fast  ansatte fordelt på lokaliteter i Nordland og Troms. Administrasjonen er på Sortland. Siden  starten i 1990 har selskapet vokst ved oppkjøp av konsesjoner, og har nå en årlig produksjon  på om lag 18.500 tonn laks. 

Om Grovfjord Mek. Verksted AS 

Grovfjord Mek. Verksted AS er produsent av arbeidsbåter i aluminium, og er  lokalisert i Grovfjord i Sør-Troms. Siden år 2000 har selskapet levert omlag 135 båter til  oppdrettsnæringen, til kunder over hele landet.