Gå til innhold
Annonse
4. kvartal viser en bedring for DOF, men fortsatt røde tall. Illustrasjonsfoto: Sigbjørn Larsen
4. kvartal viser en bedring for DOF, men fortsatt røde tall. Illustrasjonsfoto: Sigbjørn Larsen

DOF økte inntektene i fjerde kvartal, men går likevel kraftig i minus. Nå tror offshorerederiet det er mulig å få på plass en restruktureringpakke med kreditorene.

Annonse

DOF hadde driftsinntekter (EBITDA) på i overkant av 2 milliarder kroner i fjerde kvartal 2019, en økning fra 1,7 milliarder i fjerde kvartal 2018. Driftsresultatet endte på 749 millioner kroner, en økning fra 493 millioner i 2018.

Resultatet før skatt endte på minus 287 millioner kroner, en bedring fra minus 827 millioner i samme periode 2018. Resultat etter skatt endte på minus 512 millioner kroner, en forbedring på over en kvart milliard fra samme periode i 2018.  

Det store spørsmålet er likevel om det kriserammede rederiet vil klare å komme i mål med en restrukturering med kreditorene. Der tror DOF at de vil komme  mål. 

I kvartalsrapporten opplyser rederiet at de har fått enighet på plass om utsatte avdrag og fritak fra lånebetalinger frem til slutten av februar 2020. Videre heter det i rapporten at rederiet mener det fortsatt er mulig å oppnå en langsiktig løsning i løpet av første kvartal i år. Likevel understreker de at ingen garantier kan gis i så måte. 

Konsernet hadde en gjennomsnittlig flåteutnyttelse på 83 prosent i fjerde kvartal. 80% for subsea-flåten, 77% for AHTS og 94% for PSV-flåten.

De har også en ordrebok på rundt 18 milliarder kroner, hvor DOF Subsea står for 12,8 milliarder. 

Annonse