Gå til innhold
Odfjell vant internasjonal miljøpris. Foto: Odfjell.
Odfjell vant internasjonal miljøpris. Foto: Odfjell.

Odfjell er tildelt GREEN4SEAs Tanker Operator Award for 2021. Prisen anerkjenner selskaper som viser "fremragende resultater" innen grønn og bærekraftig skipsfart.

 

Odfjell ble nominert til prisen for "å sette bærekraft i sentrum". Konsernsjef Kristian Mørch tok imot prisen på et digitalt arrangement i går kveld.

-Vi er glade for å bli tildelt GREEN4SEAs Tanker Operator Award, og setter særlig pris på at den anerkjenner vårt bærekraftarbeid. Jeg tar imot prisen på vegne av hele Odfjell-teamet om bord på våre skip, på våre terminaler og kontorer over hele verden. Det kreves ekte laginnsats for å sikre en trygg drift både til sjøs og på land, og for å finne nye og enda bedre bærekraftige løsninger, sa Mørch. 

- Vi er stolte av resultatene vi har levert så langt, men vi vet også at vi har store utfordringer foran oss hvis vi skal nå målet vårt om å bli klimanøytral innen 2050. Vi setter pris på anerkjennelsen GREEN4SEA viser for vårt arbeid, og retter en stor takk til alle som stemte på oss. 

SAFETY4SEAs GREEN4SEA Awards er en årlig prisutdeling som anerkjenner "organisasjoner som viser enestående prestasjoner innenfor utvikling av grønn og bærekraftig skipsfart". Blant årets priser er Tanker Operator Award, "som skal tildeles en skipsoperatør av olje- eller kjemikalietankskip eller gassfartøyer som viser enestående miljømessig kvalitet og resultater over gjennomsnittet, i alle aspekter innen maritim virksomhet". Vinneren blir kåret ut fra nominasjon av GREEN4SEA, etterfulgt av en digital avstemmingsprosess. Odfjell var nominert sammen med Stena Bulk, Synergy Marine Group, Thome Group og BW LPG.