Gå til innhold

Odfjell utnevner konserndirektør for bærekraft

Rederiet Odfjell SE har ansatt ny konserndirektør for bærekraft. Illustrasjonsfoto: Odfjell SE
Rederiet Odfjell SE har ansatt ny konserndirektør for bærekraft. Illustrasjonsfoto: Odfjell SE

Odfjell SE utnevnte onsdag Øistein Jensen til selskapets første konserndirektør for bærekraft. Jensen vil lede Odfjells internasjonale arbeid med ESG (miljø-, sosial- og selskapsstyring).

- Ansettelsen av en konserndirektør for bærekraft gjenspeiler vår strategi og det aktive ansvaret vi tar som global aktør. Vi er glade for at Øistein Jensen har takket ja til denne utfordringen. Bærekraft er et viktig satsingsområde for Odfjell, og vi har ambisiøse mål for de kommende årene, sier administrerende direktør Kristian Mørch i en pressemelding.

Odfjell lanserte sin omfattende bærekraftstrategi i 2018, men arbeidet med å redusere selskapets klimaavtrykk går lenger tilbake. Gjennom dedikert innsats har Odfjell-flåten redusert utslippene betydelig og er på god vei til å nå IMOs mål om 40% reduksjon innen 2030. I tillegg til egne interne prosjekter bidrar Odfjell også aktivt i en rekke bransjeinitiativer for å minimere miljøeffekten av global skipsfart. Odfjell vil lansere nye ESG-mål i nær fremtid.

Ny stilling: Øistein Jensen trer inn som konserndirektør for bærekraft i Odfjell SE. Foto: Odjell
Ny stilling: Øistein Jensen trer inn som konserndirektør for bærekraft i Odfjell SE. Foto: Odjell

- Som et av verdens største kjemikalietankskipselskap har Odfjell et  betydelig ansvar ovenfor våre ansatte, investorer, kunder, og for miljøet – både lokalt og globalt, uttaler selskapet i sin bærekraftsstrategi.

- Jeg ser frem til å bidra til Odfjells mange bærekraftprosjekter, og til å samarbeide med interne og eksterne parter for å skape positiv endring. Odfjell har allerede kommet langt på dette feltet, men har fremdeles mange muligheter og må jobbe dedikert for å nå våre mål. Vi har lagt listen høyt, men kompetansen og innovasjonstakten organisasjonen vår allerede har gjør meg optimistisk for hva vi kan oppnå, sier Øistein Jensen.

Stillingen er nyopprettet, og Øistein Jensen kommer fra stilling som stabssjef i selskapet. Denne stillingen vil opphøre, og oppgavene overdras til andre deler av organisasjonen.