Gå til innhold
Annonse

Odfjell Drillings «Deepsea Metro 1» siket arbeid i Vietnam

Deepsea Metro 1
Deepsea Metro 1
Annonse

Odfjell Drilling AS i Bergen har sikret oppdrag for Odfjell Drilling Ltd på Bermuda sitt deleide boreskip MS «Deepsea Metro 1» for det vietnamesiske oljeselskapet VetGazprom, opplyser drillingselskapet i Bergen i en børsmelding som ble sendt ut i helgen.

Skipet skal bore på blokkene 130 og 131 offshore Vietnam. Oppdraget starter i midten av tredje kvartal 2015.  Det er beregnet at jobben vil gå over 20 uker med en beregnet kontraktsverdi av rundt 40 millioner dollar. I tillegg inneholder avtalen opsjoner for to brønntestinsgperioder med en beregnet varighet på 90 dager hver.

– Vi er glade for å ha sikret oss nytt engasjement for «Deepsea Metro 1» i dagens utfordrende riggmarked. Siden boreskipet ble levert fra verftet i 2011 har vi operert til våre leietageres store tilfredshet og levert kvalitet hele tiden. Skipet har imidlertid blitt rammet av det dårlige markedet og har vært uvirksom siden desember 2014. Det ligger nå i Sør-Afrika, og vil umiddelbart starte mobiliseringen for sin nye Vietnam-kontrakt, opplyser konsernsjef Simen Lieungh i Odfjell Drilling AS.

MS «Deepsea Metro 1» tilhører  selskapet Golden Close Maritime Corp. Ltd som igjen er eid av Metro Exploration (60 %) og av Odfjell Drilling Ltd, Hamilton, Bermuda (40 %). Odfjell Drilling AS i Bergen har fullt teknisk og kommersielt management for skipet.