Gå til innhold
Annonse
"Deeps Atlantic". Foto: Odfjell Drilling
Annonse

Den Bahamas-registrerte bergensledede Odfjell Drilling Ltd. gruppen overrasket aksjemeklere og analytikerne med et bedre resultat i tredje kvartal enn ventet blant ekspertene.

Ifølge Reuters ble det fra det hold ventet et resultat på 4,7 millioner dollar, mens Odfjell Drilling varet opp med 6,4 millioner dollar etter skatt. Resultatet var riktignok sterkt forverret i forhold til i samme periode 2014, men altså bedre enn de fleste regnet med. I samme periode i fjor var tilsvarende resultat 17,5 millioner dollar.

Ebitda ble 92 millioner dollar i tredje kvartal i år, mot 85 millioner. Driftsresultatet (EBIT) i tredje kvartal i år ble 49,3 millioner dollar, mot 50 millioner i samme kvartal året før.

- Gruppens finansielle resultat i tredje kvartal reflekterer solid operasjonell effektivitet i alle konsernets ulike operasjoner, sier adm.dir. Simen Lieungh i en kommentar. - Det at «Deepsea Atlantic» ble ferdig med sin kontrakt med Statoil i august, og ble lagt i opplag i påvente av å tiltre på Johan Sverdrup-kontrakten i mars 2016, samt «Deepsea Bergen» sin femårsklasse og lavere aktivitet innen brønnservicetjenestene våre, har satt merker i tredjekvartals-tallene.

Han peker på at Odfjell Drilling over tid har satt i verk en rekke tiltak for redusere kostnader. – Vi ser allerede resultater av dette arbeidet og vil fortsette med effektiviseringsprogrammet som skal gjøre selskapet konkurransedyktig og robust for møte dagens utfordrende markedssituasjon, sier Lieungh.

De totale driftsinntektene landet på 221,6 millioner dollar, mot 275 millioner for tilsvarende periode i fjor. Konsernets flåte består nå av de halvt nedsenkbare heleide boreplattformene «Deepsea Stavanger», «Deepsea Atlantic», «Deepsea Bergen», «Deepsea Aberdeen», samt de deleide boreskipene MS «Deepsea Metro 1» og MS «Deepsea Metro II». Sistnevnte ligger uvirksom i Curacao i påvente av tvangssalg som følge av krav fra  førsteprioritets panthaverne, på grunn av at Odfjell Drilling Ltd. sin partner på eiersiden ikke har gjort opp for seg.

«Deepsea Stavanger» som skal tiltre en kontrakt med tyske Wintershall på Mariafeltet i april 2017 skal nå, ifølge den daglige «Energy Daily»-rapporten fra Pareto, ha undertegnet et letter of intent med Erin Energy for et boreprogram på Oye-feltet utenfor kysten av Nigeria første halvdel av 2016.

Hovedaksjonær i Odfjell Drilling Ltd. er London-bosatte Helene Odfjell gjennom Odfjell Partners Ltd. (71,45 prosent) etter at søsteren Marianne Odfjell solgte seg ut gjennom en børsemisjon.

 

 

 

Annonse