Gå til innhold

Ocean Farm Services bestiller ny arbeidsbåt fra Skagen Ship Consulting

Illustrasjonsbilde av fartøyet. Foto: Skagen Ship Consulting AS.
Illustrasjonsbilde av fartøyet. Foto: Skagen Ship Consulting AS.

Det Shetland-baserte rederiet Ocean Farm Services LTD bestiller sitt andre nybygg fra Skagen Ship Consulting AS, som får byggenummer 003.

Nybygget blir en del av rederiets flåte som i dag består av to brønnbåter og fem servicefartøy, melder selskapet i en pressemelding.

Fartøyet blir det fjerde servicefartøyet med Marin Design sammen med Aurora, Aurora Quest og Ocean Apollo som leveres januar 2021.

Nybyggets arbeidsoppgaver vil primært være not-vasking, inspeksjon og generell service. Komplett bygging gjennomføres av Skagen Ship Consulting AS hos Etkin Marin i Istanbul, Tyrkia med levering i tredje kvartal 2021.

Service, inspeksjon og not vasking, designet av Marin Design AS.

  • Design: Marin Design MD-50-SV
  • Lengde: 14,96 m
  • Bredde: 7,00 m
  • Draught: 3,15 m
  • Mannskap: 3 pers

Fakta Skagen Ship Consulting AS:

Skagen Ship Consulting AS fasiliteter alle typer maritime prosjekter. De har fokus på totale fartøy leveranser hvor reder sparer tid og kapital - uten å gå på bekostning av kvalitet. De bistår også med megling, finansiering, prosjektledelse samt utstyrsleveranser.

Fakta Ocean Farm Services LTD:

North Isles Marine LTD og Aurora Marine LTD har fusjonert til Ocean Farm Services LTD. Bakgrunnen for etableringen er ønsket om å tilby et bredere spekter av tjenester av samme kvalitet som de to eksiterende selskapene allerede leverte. Tjenestespekteret inneholder blant annet brønnbåt tjenester, behandling, ROV inspeksjon, not vasking, installasjon/flytting med mer.

Fakta Marin Design AS:

Marin Design AS ble etablert i 2006. Selskapet har røtter strekker seg tilbake til den maritime konstruksjonsindustrien i 1923. Lokalisert i Kolvereid har selskapet i dag hovedvekt på design av arbeidsbåter til oppdrett- og fiskenæringen.