FOTO: Illustrasjon: ShipInox

Nytt LNG-konsept får godkjenning

Klasseselskapet DNV GL har gitt ShipInox en prinsippgodkjenning (AiP) for deres nye LNG-bunkerfartøy-design. Dette er det første designet basert på et offshore supply vessel (OSV), som har fått godkjenning fra klasseselskap.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Prosjektet er et resultat av en økende interesse for LNG som drivstoff i bransjen, i tillegg til at rederier nå ser etter flere bruksområder for sine supply-skip. Sjøfartsdirektoratet har hatt en rådgivende rolle i arbeidet med prosjektet, skriver Sjøfartsdirektoratet.

- Vi ønsker å bidra til en grønnere skipsfart, og har etterhvert mye erfaring knyttet til nye design som utfordrer standardoppsettet. Vi er glade for at Shiplnox bestemte seg for å involvere oss tidlig i prosessen, og har blant annet bidratt med å identifisere potensielle hindringer i regelverket. Vi har fulgt prosjektet frem til DNVGLs «Approval in Principle»(AiP), og ser at det er en stor fordel at de mest problematiske utfordringene har blitt nøye vurdert både av Shiplnox og DNV GL, sier senioringeniør i Sjøfartsdirektoratet, Karolina Lundgren.