Gå til innhold

Nytt avlusningsfartøy i Nidaros Shippings Canada-flåte

 «Coastal Server m/SkaMik-anlegg». Foto: Moen Marin
«Coastal Server m/SkaMik-anlegg». Foto: Moen Marin

Moen Marin har overlevert et nytt Nabwork 2411 servicefartøy med avlusingssystemet SkaMik 1.5 til Nidaros Shipping AS. Fartøyet skal operere på vestkysten av Canada for Grieg Seafood.

Leveransen av det nye fartøyet «Coastal Server» har en total verdi på nærmere 100 millioner kroner, heter det i en pressemelding. 

Etter å ha seilt på egen kjøl over Atlanterhavet til Karibia, er «Coastal Server» nå utenfor nordlige Mexico og forventes fremme i Victoria, British Columbia, på den canadiske vestkysten i neste uke. Der skal båten de neste årene utføre serviceoperasjoner for oppdrettsselskapet Grieg Seafood.

- Å krysse Atlanteren for egen maskin er ikke hverdagskost for arbeidsbåter i havbruksnæringen, men vi var aldri i tvil om at «Coastal Server» kunne gjennomføre en slik seilas, sier Terje Andreassen, administrerende direktør i Moen Marin AS. 

Overtar sitt sjette nybygg

- «Coastal Server» er det sjette nybygget som Nidaros Shipping kjøper fra Moen Marin, fordi vi er godt fornøyde med kvaliteten på fartøyene, og med oppfølgingen underveis i byggefasen og etter overtakelse. Moen Marin er proaktive og følger hurtig opp garanti- og vedlikehold lokalt i British Columbia, sier styreleder Håvard Grøntvedt i Nidaros Shipping.

Moen Marin er blitt en internasjonal leverandør av fartøyer og teknologi til havbruksnæringen. 

- På vegne av Moen Marin vil jeg gratulere Nidaros Shipping med den nye båten og takke for det gode og langvarige samarbeidet. «Coastal Server» er et moderne fartøy med stor kapasitet som vil bidra til effektive serviceoperasjoner og god fiskevelferd for Grieg Seafood, sier Terje Andreassen, administrerende direktør i Moen Marin AS. 

Milepæl for SkaMik

«Coastal Server» er utstyrt med det mekaniske avlusingssystemet SkaMik 1.5, og for leverandøren SkaMik AS er dette en milepæl: For første gang tas teknologien i bruk langs kysten av Canada.

Skamik 1.5 er en mekanisk avlusingsteknologi som gir høy dokumentert effekt og markedsledende fiskevelferd. Skamik 1.5 fjerner 95 prosent av lusa i alle stadier, også fastsittende. Dermed virker den også preventivt.

- Etterspørselen for SkaMiks løsninger har tatt helt av, vi ligger an til å firedoble omsetningen fra 50 millioner i 2020 til 200 millioner i år. Det er veldig artig at vi nå også får demonstrere teknologien i det canadiske markedet, sier Geir Skarstad, daglig leder i SkaMik AS.