Denne uken ble det oppdaget 11 ny tilfeller av Covid-19 smitte. To ved Aas Mek og ni ved Vard

Nye smittetilfeller ved Vard og Aas Mek.

11 nye personer har testet positivt på Covid-19 i Vestnes kommune. Alle har tilknytning til verftsindustrien.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Ni av de smittede er arbeidere ved Vard, mens de to andre jobber hos en underleverandør av Aas Mek. Verksted. Alle de smittede er utenlandske gjestearbeidere og har vært i isolasjon siden ankomst. 

Åtte av dem fikk påvist smitte etter å ha rutinemessig blitt testet ved Vard, i tillegg testet èn positivt på flyplass ved innreise. 

Avslappet kommuneoverlege

En opptelling Skipsrevyen har gjort viser at det oppdaget minst 90 tilfeller av importsmitte til den lille kommunen. Likevel er kommuneoverlege Sabine Relling Bredeli ikke urolig. 

- Jeg er ganske avslappet til dette tallet fordi det ikke er noen som har utviklet sykdom, og har dermed ikke lagt noe press på den kommunale helsetjenesten, sier hun til Skipsrevyen. 

Relling Bredeli skryter av samarbeidet med de lokale skipsverftene, hvor man møtes månedlig for å utveksle erfaringer. 

- Vard er blant bedriftene som har strengere tiltak enn de nasjonale retningslinjene, og krever tre negative tester, mens de andre krever to. 

Vestnes er nå knallrødt på landsoversikten. Årsaken til dette er at tilfeller som tidligere er blitt registrert under Ålesund, nå havner under Vestnes. 

Relling Bredeli sier hun ikke opplever at innbyggerne i kommunen er redde for utviklingen.

- Nei, det veldig få innbyggere i kommunen som har gitt uttrykk for at de er redde. 

Onsdag denne uken hadde kommunen dialogmøte med industribedrifter, politiet og Vestnes næringsforum. Der ble bedriftene enige om at arbeidere i karantene ikke skal oppsøke butikker. Det blir sørget for at at andre handler, enten bedriften eller kolleger.