- Det er mange utfordringer, men vel så mange muligheter i tiden fremover, påpeker Ole Jørgen Eikanger som blir den nye styrelederen i Maritime Bergen. Foto:Norwegian Hull Club

Ny styreleder i Maritime Bergen

Maritime Bergen er inne i sitt 25. år og får igjen fornyet styrke når nytt styre er på plass. Ole Jørgen Eikanger fra Norwegian Hull Club blir med på laget.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Maritime Bergen ble stiftet i 1995 med formål om å ivareta maritime interesser i Bergensregionen. Stifterne var Bergens Rederiforening, LO, tidligere Mjellem & Karlsen, Rolls-Royce og Bergen kommune. Representanter fra de fortsatt eksisterende organisasjonene er stadig representert i styret.

- I vårt arbeid skal vi representere og bistå medlemmer, og medvirke til at lokale og sentrale politikere får forståelse for å kunne tilrettelegge for næringens utvikling. Maritime Bergen skal synliggjøre næringens omfang og betydning for regionen ved spredning av informasjon som objektivt beskriver virksomhetene innen forskjellige sektorer, sier Siv Remøy-Vangen, daglig leder i Maritime Bergen.

Det er Ole Jørgen Eikanger fra Norwegian Hull Club som blir den nye styrelederen. Han er Chief Business Development Officer og har allerede sittet i styret som ordinært medlem i Maritime Bergen et par år.

- Det er mange utfordringer, men vel så mange muligheter i tiden fremover. Synliggjøring av verdiskapingen som skjer på Vestlandet er sentralt, spesielt innenfor bærekraft, digitalisering og mangfold. Jeg ser frem til å fortsette dette arbeidet med Maritime Bergen, og lede det nye styret, sier Eikanger.

- Etter et spesielt halvår, men med fortsatt høy aktivitet er planene for høsten lagt og administrasjonen ser frem til videre samarbeid med vårt styre. Gjennom synliggjøring, kompetansebygging, rekruttering, myndighetskontakt og future blue business skal vi realisere Maritime Bergens formål, visjon og satsingsområder. Vi går inn i havtiåret og vil ha spesielt fokus på fire av FNs 17 Bærekraftsmål, avslutter Remøy-Vangen.