Kjetting-gründer Jan Vindenes kan melde om all-time-high i mai

Ny rekord for «Kjetting-Jan»

Sotra Anchor & Chain dro ut kjettinger for drøyt 15 millioner i mai, noe som er rekord. Større avtaler innen havbruk, rigg og cruise bidro til at det ble all time hig

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Vi er innrettet mot spotmarkedet og i forrige måned surfet vi på en bølge av ordrer. Omsetningen ble nesten dobbelt så høy sammenlignet med en vanlig måned, sier kjetting-gründer Jan Vindenes i en pressemelding. 
Bedriften har levert kjettinger og ankere over hele verden, men også til mindre norske havner som fasiliterer cruiseanløp.

På tross av ordreinngangen, registrerer Vindenes at innen shipping har det vært heller labert. 
- Vi er best på akutte hendelser, som igjen gir akutte behov med rask responstid. I all hovedsak har vi levert til riggoperatører og havbruk. Oppdrettsnæringen har endret bestillingene og bruker i langt større grad kjetting som vi tradisjonelt bruker innenfor rigg, sier Vindenes. 
I juni starter bedriften produksjon av ankere. Disse har til nå blitt produsert i Kina. Vindenes påpeker imidlertid at tilbaketrekkingen fra Kina har lite å gjøre med den pågående handelskrigen.

- Vi har fokus på lokale arbeidsplasser mer enn å utjevne økonomiske forskjeller mellom Norge og KIna. Dette er i beste fall småpolitikk i verdenssammenheng, men kanskje lokal storpolitikk, sier han.