Gå til innhold
Annonse
STX Europe verftet i Florø
STX Europe verftet i Florø
Annonse

STX Europe verftet i Florø vil fra april 2010 inngå i forretningsområdet "Offshore & Specialized Vessels", sammen med de fem andre norske verftene. Oddvar Saunes blir ny verftsdirektør i Florø, som nå skal ha fokus på service, vedlikehold og ombygging av skip.

Forretningsområdet Offshore & Specialized Vessels, har norsk ledelse lokalisert i Ålesund, med over 9 000 ansatte ved ti verft og spesialbedrifter i Norge, Brasil, Romania og Vietnam. De norske verftene Aukra, Brattvaag, Brevik, Langsten og Søviknes utruster avanserte offshore- og spesialskip, og vil nå få et tettere samarbeid med verftet i Florø.

Florø har de siste årene levert en rekke spesialtankskip, og har nylig fullført en serie med seks kjemikalietankere. Nå skal verftet spesialiseres i markedet for service, vedlikehold og ombygging av skip.

Administrerende direktør for Offshore & Specialized Vessels, Roy Reite, sier:
- "Vi ønsker Oddvar Saunes og verftsansatte i Florø hjertelig velkommen til oss. Verftet har lange skipsbyggingstradisjoner og kompetanse som skal ivaretas, samtidig som vi må fokusere på nytenking, utvikling og effektivisering. Vi har en solid kundekrets, som vi håper vil få god nytte av vår service og kompetanse i et tøft marked."

Oddvar Saunes overtar som verftsdirektør etter Kjetil Bollestad. Saunes har mange års ledelseserfaring i norsk verftsindustri, og har hatt omstilling og reorganisering som spesialfelt de siste årene. Han tiltrer som verftsdirektør i mai 2010.

Kjetil Bollestad har ledet verftet i en toårsperiode, og ønsker nå å avslutte sitt engasjement i Florø. Verftets styreleder, Jurgen Kennemann, sier:
- "Kjetil Bollestad har ledet verftet i en svært utfordrende periode. Han har bidratt til både operasjonelle og finansielle forbedringer, og vi beklager hans beslutning om å fratre som verftsdirektør. Vi takker Bollestad for innsatsen i Florø, og ønsker han lykke til videre."

Annonse