Fartøyet er designet av NSK Ship Design i Harstad og skal leveres fra Tersan Shipyard i 2021. Foto: NSK Ship Design

Ny kontrakt til Hydroniq Coolers

Tersan Shipyard har tildelt en kontrakt til Ålesund-selskapet Hydroniq Coolers som skal levere sjøvannskjølere til en LNG-drevet brønnbåt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Dette kommer frem i en pressemelding fra Hydroniq Coolers.

Nybygg 1089 skal leveres av det tyrkiske verftet Tersan Shipyard til det norske oppdrettsselskapet Nordlaks AS. Dette er søsterfartøyet til verdens første LNG-drevne brønnbåt, «Bjørg Pauline», som ble sjøsatt i desember i fjor.

Den 84,26 meter lange og 19 meter brede brønnbåten skal frakte opptil 600 tonn med levende laks og ørret for Nordlaks.

Fartøyet er designet av NSK Ship Design i Harstad og skal leveres fra Tersan Shipyard i 2021.

Jan Inge Johannesen, salgssjef hos Hydroniq Coolers. Foto: Hydroniq Coolers.

Enklere vedlikehold

Hydroniq Coolers skal levere tre av selskapets Pleat sjøvannskjølere til brønnbåten. Systemets primæroppgave er å kjøle ned temperaturen til motoren og andre støttesystemer ved hjelp av sjøvann.

Sjøvannskjøleren, laget i titan, er en modulbasert kjøler for sjøvann til ferskvann, med designtrykk på seks bar og designtemperatur på 0-95 grader celsius. 

- Designet til Pleat bidrar til å redusere vedlikeholdsbehovet betraktelig. Når vedlikehold først er nødvendig involverer det å demontere, høytrykksspyle og sammenstille noen få robuste deler som er enkle å få vanntette igjen. Mens det tar betydelig med tid å rengjøre tradisjonelle platevarmevekslere, så kan vår sjøvannskjøler rengjøres av én person i løpet av én time, sier Jan Inge Johannesen, salgssjef hos Hydroniq Coolers.

Hydroniq Coolers har ikke oppgitt verdien på kontrakten.