Ny kontrakt på levering av design til bygging av et Havyard 832 CD plattform forsyningsskip

Havyard Group skal levere design til et Havyard 832 CD plattform forsyningsskip som skal bygges av Simek AS for Havila Shipping ASA.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Skipet skal etter levering i tredje kvartal 2010 direkte inn i en 5 års kontrakt med Maersk.
Dette blir den tredje Havyard 832 CD som skal leveres fra Simek AS. Den første, bygg 121 ”Stril Mariner” er levert til Simon Møkster Rederi AS og skal inn i en langtidskontrakt for BP. Søsterskipet, bygg 122 skal leveres til samme rederi i mars 2010.
Skipet er designet av Havyard Design AS i Fosnavåg. Havyard 832 CD er et medium størrelse plattform supply skip som oppfyller de nye kravene markedet vil stille framover. Designet har større kapasiteter enn eksisterende design, har energi-optimalisert dieselelektrisk framdrift og tilfredsstiller miljøkravene til ”Clean Design”. For oss i Havyard Design er det positivt med nye ordre i disse tider og ekstra gledelig når eksisterende kunder, både verft og reder bestiller flere design fra oss. Vi ser på det som en anerkjennelse av det gode samarbeidet vi har hatt så langt og vil gjøre vårt ytterste at kundene skal bli fornøyde også i framtiden sier administrerende direktør ved Havyard Design AS, Stig Magne Espeseth.
I tillegg til Havyard 832 CD har Havyard Design AS utviklet flere størrelser ankerhåndteringsfartøy, plattform supply skip, undervanns vedlikeholdsskip, dykkerskip og konstruksjonsfartøy. Det er i dag Havyard designTM av forskjellige typer under bygging på verft i Norge, India, Kina og Singapore.
Hoveddata og spesifikasjoner for Havyard 832 CD
Lengde : 80,40 m
Bredde : 17,60m
Dybde til hoveddekk : 7,70 m
Fart : 14,5 knop
Dødvekt : 4000 tonn
Dekksareal : 805 m2
Innredning : 25 personer