Enforcer ligger i dokk hos Bergen Group BMV, 21 oktober 2009.

Ny kjøper sikrer skipsbyggingskontrakt

Bergen Group BMV har forhandlet frem en kontrakt med Island Offshore Shipholding LP om en overtagelse av verftets byggenummer 164, et større DP3 offshorefartøy som skal ferdigstilles i 2. kvartal 2010.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Den opprinnelige kontrakten om bygging av dette skipet ble inngått mellom Bergen Group sitt datterselskap Bergen Group BMV og Aquanos Offshore i 2007. En endret økonomisk situasjon hos den opprinnelige kjøperen, har nå gjort det nødvendig å hente inn ny eier av skipet. Island Offshore Shipholding LP overtar nybygget uten vesentlige endringer i kontraktsforutsetningene. Eierskiftet medfører således ikke endringer i verken inntjening, ordrereserve eller leveringstidspunkt på dette nybygget. Bergen Group BMV med tilholdssted på Laksevåg i Bergen har pr i dag fulle ordrebøker frem til 1. kvartal 2011.

Island Offshore er et joint venture mellom Edison Chouest Offshore, Louisiana USA og Island Offshore Gruppen i Ulsteinvik. Island Offshore Gruppen opererer i Nordsjøen, Brasil, Mexico og USA og har i dag 18 skip fra PSV'er og AHTS'er til avanserte skip for subsea operasjoner - inkludert IOR (Increased Oil Recovery) og LWI (Light Well Intervention).