ABB i Norge leverer komplette elektro-, styrings- og telekommunikasjonsløsninger til Anna Nery, som bygges om til FPSO. Foto: ABB

Ny avtale for ABB i Brasil

ABB skal levere EICT-utstyr og tjenester til et nytt produksjonsskip (FPSO) «Anna Nery» på oljefeltet Marlim 2 i Campos Basin, i Brasil.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Avtalen er inngått med energiløsningsselskapet Yinson Production Pte Ltd. Yinson skal konvertere, drifte og vedlikeholde FPSO-en, opprinnelige bygget som råoljetanker i 2002, for Petrobras. Produksjonsskipet vil etter planen operere på feltet i 25 år.

Dette melder NTB.

Integrerer produksjonsmoduler

ABB vil benytte sitt eget styringssystem med Select Input/Output (IO), ta ansvar for integrasjon i prosjektet og integrere alle produksjonsmodulene på fartøyet i et kombinert, integrert sikkerhets- og styringssystem (SAS).

- Vi er opptatt av å levere denne FPSO på en smidig, effektiv og betimelig måte. Vi tror at våre teknologiløsninger og erfaring med en rekke andre prosjekter av denne art vil gjøre oss i stand til å oppnå dette, sier Flemming Grønnegaard, konsernsjef for Offshore Production hos Yinson.

Skybasert engineering

ABB vil utføre all programvareutvikling i et skybasert system som bringer maskinvare- og applikasjonen sammen på et senere tidspunkt ved bruk av Select IO digital krysskobling. Denne sømløse integrasjonen muliggjør ifølge selskapet grensesnitt for topside produksjon, sikkerhetssystemer, maritime systemer, telekommunikasjonspakker, overvåkingsutstyr og elektro.

- Våre ingeniører i Norge har en omfattende erfaring med vellykkede elektro- og automatiseringsløsninger for FPSO-er i Europa og rundt om i verden. Vi samarbeider med Yinson for å sikre at de har tilgang til dataene de trenger for en smidig drift. Vår løsning vil hjelpe Yinson med å redusere kostnader og forbedre driftseffektiviteten for den nye FPSO-en på Marlim 2, sier Per Erik Holsten, administrerende direktør for ABB i Norge.

Samarbeidet mellom de to selskapene vil strekke seg over hele verden, med regionale ABB-team som jobber med Yinson i Asia og på anlegget i Brasil, mens de trekker på selskapets globale offshore-kompetanse med base i Norge.

ABB har en solid merittliste med digitale løsninger for FPSO-er og har tidligere levert flere slike prosjekter, inklusiv Maersks Peregrino, Vår Energis Goliat og Enis Amanda Olombendo.