Gå til innhold
Annonse
«Hanseatic Inspiration» er det andre fartøyet Vard leverer til Hapag-Lloyd Cruises. Foto: Uavpic.com
«Hanseatic Inspiration» er det andre fartøyet Vard leverer til Hapag-Lloyd Cruises. Foto: Uavpic.com

Vard har overlevert sitt andre fartøy i en serie på tre ekspedisjonscruisefartøy til tyske Hapag-Lloyd Cruises, «Hanseatic Inspiration».

Annonse

Skipet er 139 meter langt og er søsterskipet til «Hanseatic Nature» som ble levert i april i år, og «Hanseatic Spirit» som skal leveres i 2021. Hvert skip er spesielt utviklet for å ta med turister på eksklusive reiser i fjerntliggende områder som Arktis, Antarktis og Amazonas. 

«Hanseatic Inspiration» har syv passasjerdekk, med totalt 120 luksuslugarer og en kapasitet på inntil 230 passasjerer. Som på sitt søsterskip, er opplevelser, kvalitet og miljøhensyn høyt prioritert; Fartøyene har egen marina for vannsport, spa og fitnessområder, kombinert med et energieffektivt skrogdesign og teknologi om bord. 

Fartøyet er et resultat av det nære samarbeidet mellom verft og spesialselskaper i Vard og Fincantieris globale nettverk, samt samarbeidet med kunden Hapag-Lloyd Cruises.

950 personer i sving

«Hanseatic Inspiration» er et VARD 6 07 design, utviklet av Vard Design i Ålesund. Skroget ble bygget ved Vard Tulcea i Romania, før det ble slepet til Vard Langsten i mars i år for ferdigstilling og testing. Flere spesialselskaper har vært involvert, blant annet Fincantieri-selskapet Marine Interiors, og Vards datterselskaper Vard Electro, Vard Accommodation og Vard Piping.

Prøveturer ble gjennomført med godt resultat i august. Utrustningsfasen som ble gjennomført ved Vard Langsten, engasjerte ca. 950 høyt kvalifiserte skipsbyggere fra Vard samt lokale og internasjonale samarbeidspartnere. 

- Det er en stor glede å overlevere vårt nybygg «Hanseatic Inspiration» til Hapag-Lloyds Cruises», sier verftsdirektør ved Vard Langsten, Ronny Langset i en pressemelding.

- Det er alltid en opplevelse å se samarbeidet og interaksjonen mellom alle involverte parter i slike avanserte prosjekter; med et løsningsorientert og hardt arbeid av våre ansatte, klasseselskapet DNV GL, og alle våre leverandører, - i et utmerket samspill og samarbeid med vår kunde Hapag-Lloyd Cruises, legger han til.

Annonse