Gå til innhold
Annonse
Illustrasjonsfoto: Havyard
Illustrasjonsfoto: Havyard

Norwegian Electric Systems (NES) har signert kontrakt for levering av ytterligere 3 utstyrspakker med IAS/PMS og NavCom til Esvagt.

Annonse

Dette blir fartøy nummer åtte, ni og ti til Esvagt hvor NES leverer samme IAS (Integrert automasjonssystem) og navigasjons- og kommunikasjonspakke med Concept bridge som til de andre vindmølleskipene. 

Kontrakten har en verdi på 21 millioner kroner. 

- Vi er svært fornøyd med konseptløsningene til NES. Gjennom langt samarbeid og mange prosjekter har vi fått spesial designet en utstyrspakke med en løsning som er svært funksjonell til vårt behov, sier prosjekt leder Gerner Eskelund i Esvagt i en pressemelding. 

Levering av første utstyrspakken med engineering er satt til Mars 2020. I tillegg er det en opsjon på levering av komplett tankepeilesystem og tankespeilsensorer som er en integrert del av IAS.

- Det er tidligere levert fremdriftssystemer fra NES til Esvagt. At vi nå har solgt ti konspetløsninger med automasjon og broløsninger, samt fem fremdriftssystemer til en og samme kunde er en milepel for oss, sier General Manager Sales & Marketing Svein Ove Farstad i NES i pressemeldingen. Det er svært viktig at vi lytter til kunden og tar hensyn til deres behov, det er på denne måten vi kan levere spesialdesignet konsepter tilpasset både kunde og skip.   

Skipene er av Havyard 831L SOV design, og skal bygges av Havyard Ship Technoloy i Leirvik i Sogn. Dette er bygg nr 146, 148 og 149.

Annonse