Gå til innhold
Annonse
ST-246
ST-246
Annonse

Rolls-Royce har signert en kontrakt med Huangpu Wenchong Shipyard i Kina om en pakke avansert skipsutstyr til et nytt fartøy, en Diving Support Vessel (DSV) på 124 meter.

Fartøyet skal leveres i 2017 til rederiet Jumeira Offshore i Singapore. Fartøyet vil bli utstyrt med siste generasjons DP3 løsning og fire av den nyeste motortypen fra Bergen, B33:45. Leveransen fra Rolls-Royce vil også inkludere hovedpropulsjon, tunnel thrustere og kontrollsystem.

– Vi er veldig glade for å vinne denne kontrakten i et tøft marked. Det er alltid hyggelig å ønske et nytt rederi velkommen som kunde, vi ser fram til å jobbe videre sammen med Jumeira Offshore i dette prosjektet, sier Helge Gjerde, President Commercial Marine i Rolls-Royce.

Fartøyets hovedmotorer blir den nye medium-speed motoren som er utviklet hos Rolls-Royce i Bergen, og som ble lansert i fjor høst. Motoren byr på 20 prosents økt effekt per sylinder sammenlignet med andre motorer i Bergen-serien. De kan gå i 25 000 timer mellom hver hovedservice, og svarer til de internasjonale kravene fra IMO, Tier II og III.

DP3-systemet fra Rolls-Royce er utviklet i Ålesund og har et prisbelønnet ergonomisk design. Enhetlig og oversiktlig brukergrensesnitt for operatøren sikrer tryggere drift av et komplekst system. Selve kontrollsystemet er tett knyttet sammen med andre kontrollsystemer om bord, det kan raskt installeres, og det gir enklere vedlikehold senere i skipets levetid.