Gå til innhold
Annonse

Norsk skip bordet av pirater. Kaptein og mannskap kidnappet

Et av Uglands skip er bordet av pirater og kaptein og åtte av mannskapet kidnappet melder rederiet. Foto: Ugland.
Et av Uglands skip er bordet av pirater og kaptein og åtte av mannskapet kidnappet melder rederiet. Foto: Ugland.

Ugland-skipet MV “Bonita” ble bordet av pirater mens det lå for anker tidlig lørdag morgen utenfor Cotonou i Benin, melder rederiet.  Kapteinen og åtte av mannskapet er kidnappet.

Annonse

Skipet ble bordet mens det ventet på havneplass for lossing. “Bonita” kom til området 28. oktober. 8 besetningsmedlemmer og kapteinen skal ha blitt tatt av piratene. Ved 14-tiden lørdag kom skipet til kai, og politiet startet etterforskningen og avhør av mannskapet.

Kommunikasjonsdirektør Christine Korme i Norges Rederiforbund opplyser til DN at alle de kidnappede er filippinske statsborgere.

Det gjenværende mannskapet sendte nødvarsel og kontaktet lokale myndigheter. Rederiet har et eget kriseteam som håndterer situasjonen og har kontakt med relevante myndigheter.

Av hensyn til mannskapet ønsker ikke rederiet å kommentere saken ytterligere. 

Familiene til skipets besetning er informert om situasjonen av rederiet. Ugland-rederiet holder til i Grimstad og er eid av Knut Tønnevold Ugland (33). Han tok over selskapet i 2010 da bestefaren Johan Jørgen Ugland døde.

Rederiet hadde en omsetning på 943 millioner kroner i fjor. Resultatet før skatt landet på 30,6 millioner kroner. MV “Bonita” ble bygget i 2010 og er 190 meter langt.

Også i 2011 ble et norsk tankskip forsøk kapret i Benin, men angrepet mislyktes. Det pågikk lasting mellom det norske skipet Northern Bell og det kypriotiske skipet Mattheos 1 da piratene angrep. Northern Bell ble bordet, men mannskapet låste seg inne i et maskinrom, og piratene forlot omsider skipet.

Annonse