Mye på spill: Går rådataene tapt, må det skytes på nytt. Det er kostbart. Vår lagringsløsning er driftssikker, sier Arne Leite i TSS.

Norsk selskap vokser med IBM

Total Storage Solutions Norge (TSS) har fått verdensomspennende enerett til å selge en spesialdesignet versjon av IBMs system for lagring av seismiske data på bånd.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

TSS´ løsning er konstruert for direkte lagring av seismiske data ombord i skip.
TSS regner med en økt markedsandel på opp til 30 prosent som følge av avtalen. Selskapets har fra før en global markedsandel på rundt 60 prosent.
- Vi er godt skodd for å håndtere veksten ut fra våre kontorer i Norge og i utlandet, sier Arne Leite – sjef for seismikk og it-tjenester i TSS.
Jobber tett sammen
TSS har hovedkontoret i Oslo, teknisk verksted på Kongsberg og avdelingskontorer i Bergen, Stavanger og Houston. Største kunder er WesternGeco, PGS, CGGVeritas, Fugro, Bergen Oilfield Services og RXT.
TSS Norge hadde en omsetnin g på 117 millioner kroner i 2008 og rundt 25 ansatte. Seismikk står for rundt 37 millioner kroner av omsetningen.
- Sammen med TSS kan vi nå videreutvikle løsningen i Norge, og selge den ut av landet. Det betyr mye for vår lokale forretning, sier Tore Korneliussen i IBM Norge, som forteller at IBM Norge tidligere måtte kanalisere alle salgshenvendelser an denne båndløsningen til IBM internasjonalt.
Tåler påkjenninger
Seismiske skip har begrenset plass, er ofte i hardt vær og kan ha et forurenset operasjonsmiljø. Det er store krav til driftsikkerhet, fleksibilitet for montering og flytting av lagringsutstyr.
IBMs båndlagringssystem er godt egnet for slike operasjoner, men ikke i sitt originale kabinett, forteller Leite. TSS tar båndløsningen ut av IBMs kabinett og setter det inn i et eget kabinett spesialkonstruert for bruk om bord på skip.
TSS Jaguar 3592 båndløsning er 25 prosent mindre enn IBMs originale System Storage TS1120 og gir bedre beskyttelse i maritime miljøer. Kabinett og lagringsoperasjon kan betjenes enkelt, også av ufaglært personell. Strømforbruk er minimalt.
Store datamengder kommer inn til moderne seismikkskip. Nærmest i sanntid kan dataene lagres på bånd, hvor de oppbevares for senere geologiske og geofysiske beregninger.
Seismisk industri SEG (Society of Exploration Geophysicists) har utpekt IBMs løsning som standard for lagring.
Økt anerkjennelse
- Avtalen er instrumentell for vår virksomhet og løfter oss videre ut over Norges grenser, hvor vi også har de fleste kundene, sier Leite
Han forteller at avtalen innebærer en anerkjennelse fra IBM og setter et kvalitetsstempel på TSS´ produkt og tjenester.
- Den øker vår anerkjennelse hos kundene, sier Leite, som hevder at TSS har en smartere løsning som er bedre tilpasset miljøet om bord enn konkurrentenes.