Hanna Lee Behrens og Tore Forsmo

Norges Rederiforbund ansetter nye direktører innen Miljø og Kompetanse

Hanna Lee Behrens (45) og Tore Forsmo (47) er ansatt som direktører i Norges Rederiforbund. Lee Behrens skal lede avdelingen for Miljø og Innovasjon, og kommer fra stillingen som direktør for miljørådgivning i Det Norske Veritas, Maritim sektor. Forsmo tiltrer som direktør for Kompetanse og Rekruttering, og kommer fra stillingen som operasjonssjef i Frontline Management.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Vi har satt oss høye ambisjoner for disse områdene. Miljøspørsmål og kompetanse vil i stadig sterkere grad være fokus og suksesskriterier i de maritime næringene. Her skal norsk kvalitetsskipsfart være verdensledende, og Norges Rederiforbund skal være med på å sette standarden for den internasjonale utviklingen. Med Behrens og Forsmo på laget, føler jeg meg helt trygg på at vi er rustet for å møte den utfordringen, sier administrerende direktør Sturla Henriksen.

Hanna Lee Behrens har en M.Sc. i Marin Biologi og over 20 års erfaring med miljørådgivning mot maritim og offshore sektor, myndigheter og styrende organer både nasjonalt og internasjonalt. Behrens har ledet viktige prosjekter innen fagområdene miljø, miljøteknologi, risikoanalyser og beredskapsplaner. Behrens kommer fra DNV Maritim hvor hun blant annet har ledet utviklingen av DNVs miljøstrategi.

- Helhetlig og helhjertet innsats innenfor miljø, helse og sikkerhet er avgjørende for å kunne bygge et sterkt omdømme og sikre riktige holdninger innenfor maritim næring. Norges Rederiforbund har lange og gode tradisjoner innenfor disse områdene og oppgaven min blir å ivareta og videreutvikle det gode arbeidet for å nå forbundets visjon. Jeg gleder meg til å bidra i Norges Rederiforbunds innsats for å gjøre norsk maritim næring ledende innenfor miljø, helse og sikkerhet – og ikke minst ser jeg frem til nye kolleger, sier Hanna Lee Behrens.

Tore Forsmo har mer enn ti års erfaring som administrerende direktør i sjøforsikring og som operasjonssjef i verdens største tankrederi. Med tyve års arbeidserfaring fra rederi, sjøforsikring, klasseselskap, samt nasjonale og internasjonale sjøfartsmyndigheter, har Forsmo omfattende nasjonal og internasjonal kompetanse. Forsmo er Sivilingeniør i marin teknikk fra Norges Tekniske Høgskole (NTH), og har lederutdanning fra IMD i Lausanne og Kellogg School of Management i Chicago.

- Maritim kompetanse og rekruttering står for meg som helt sentralt for fremtiden til norsk skipsfart og maritim virksomhet. Evnen til å rekruttere, utvikle og holde på mennesker som til sammen utgjør den rette blanding av praktisk og teoretisk kunnskap er kanskje det norske maritime miljøets viktigste konkurransefortrinn. Jeg gleder meg til å samarbeide med nye kolleger, og til å bidra i Norges Rederiforbunds målrettede arbeid med å utforme vår felles maritime fremtid, både nasjonalt og internasjonalt, sier Tore Forsmo.