Gå til innhold
Annonse
Noahs ark forfulgt av ulykker. Foto: Sigbjørn Larsen.
Noahs ark forfulgt av ulykker. Foto: Sigbjørn Larsen.

Det er ikke bare syndfloden som har rammet Noahs ark. Kollisjon med den norske kystvakten og storm har rammet arken, som har vært forfulgt av ulykker

Annonse

Etter det ublide møtet med det norske kystvaktskipet “Nornen” i juni 2016 ble Noahs ark fra Nederland påført en stor flenge i styrbord side av skipet. Arken drev av i indre Oslo havn og krasjet rett inn i “Nornen” som lå fortøyd ved kai. Slepebåtene klarte ikke å redde arken fra kollisjonen. Kystvaktskipet fikk bare skader på en davitt (livbåtheisen). Ingen personer kom til skade i sammenstøtet.

Bibelsk utstilling

Det er nederlenderen Aad Peters som eier skipet, som blant annet inneholder utstillinger over bibelhistoriske hendelser fra det gamle og det nye testamentet. Under besøket i Oslo ble skipet besøkt av over 3000 mennesker under åpningsdagene. Skipsrevyen har forsøkt å komme i kontakt med Peters om de videre planene for skipet uten hell.

Fortøyningene slet i storm

Arken seilte tilbake til Nederland etter sammenstøtet med den norske kystvakten, men også der var ulykken ute. Etter en kraftig storm i år slet fortøyningene og skipet driftet ut fra havn. De eneste levende dyr som var ombord i arken under stormen skal ha vært en kanin og to slanger. Det pleier ellers ikke å være levende dyr ombord i dagens ark, da mennesker som dyr i utstillingstablåene er fremstilt av figurer.

Urk

Arken ligger i dag til kai i Urk i Nederland. Hva fremtiden bringer for det ulykksalige skipet er uvisst. Skipet er fortsatt preget av de store skadene det har fått. Peters selv har tidligere opplyst at han har bodd ombord. Arken er 70 meter lang, og 14 meter høy og har fire dekk. Skipet er Europas første flytende museum for bibelske historier.

Annonse