- Bergen begeistrer Canadas marine, sier kapteinene til Skipsrevyen. Foto: Sigbjørn Larsen.

Neptuns spyd i gang

- Bergen begeistrer Canadas marine, sier kapteinene fra Canadas marine til Skipsreveyen. Mange kystbyer vil i dagene fremover være preget av store allierte marinestyrker i forbindelse med øvelsen Trident Juncture.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

HMCS Glace Bay og HMCS Summerside fra Canadas marine ligger side om side ved kai i Bergen. De er en del av Nato-øvelsen Trident Juncture, som betyr Neptuns treoddede spyd. Mange kystbyer vil i dagene fremover være preget av store allierte marinestyrker i forbindelse med øvelsen.

Trident Juncture er den største allierte øvelsen i norske farvann siden den kalde krigens dager, og samler 50 000 deltakere fra 31 nasjoner. Øvelsen pågår fra 25.oktober til  23.november.

Bergen begeistret Canadas marine

-Vi er utrolig begeistret for å ha fått muligheten til å besøke den pittoreske norske byen Bergen under den kongelige kanadiske marinenes deltakelse i storskala fellesøvelser i Europa, sier LCdr for HMCS Glace Bay Peter I. MacNeil til Skipsrevyen. Mannskapet og jeg ser frem til å utforske den vakre byen og lære mer om lokal historie og kultur.

Vil bygge vennskap

Den kongelige kanadiske marinen arbeider med internasjonale allierte og partnerflåter for å utvikle relasjoner og vennskap, sier LCdr Emily Lambert på HMCS Summerside til Skipsrevyen. Mannskapet ser frem til å utforske Norge og å bygge varige vennskap og fremme utviklingen av samarbeidsprosesser.

Norge øver alliert styrkemottak

NATO-øvelsen finner i hovedsak sted i Trøndelag, Møre og Romsdal, Østfold, Oppland og Hedmark samt luft ogs sjøområder i Sverige og Finland. For Norges del skal øvelsen teste norsk evne til å motta alliert støtte i form av soldater og utstyr.