Mandag ble Rolls-Royce Commercial Marine er del av Kongsberg Gruppen

Nå er de ett

Kongsberg Gruppen ASAs kjøp av Rolls-Royce Commercial Marine er mandag gjennomført. Dermed er Kongsberg Gruppens posisjon som en verdensledende teknologileverandør til maritim industri ytterligere styrket.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Rolls-Royce Commercial Marine er del av Kongsberg Gruppen fra og med mandag. Kongsberg Gruppen har med dette blitt en mer helhetlig teknologileverandør og styrket sin konkurransekraft som en strategisk viktig leverandør til rederier, verft, andre kunder og partnere. En bredere produktportefølje, et større tjenestetilbud og økt volum av serviceoppdrag til den globale maritime industrien, styrker vår ledende posisjon globalt. Kongsberg Maritimes utstyr er installert i mer enn 30 000 fartøyer verden over.

- Denne dagen har jeg sett frem til lenge. Sammen er vi nå godt posisjonert i markedet og vår ambisjon er å lede utviklingen av fremtidens maritime næring globalt i tett samarbeid med kunder og partnere. Vi skal være eksperten på havrommet. Etter lang tids planlegging starter nå arbeidet med å sikre en vellykket integrasjon, sier Geir Håøy, konsernsjef i Kongsberg Gruppen.

500 millioner pund

Med overtakelsen av Rolls-Royce Commercial Marine er Kongsberg Gruppen fra i dag representert i om lag 40 land med nær 11 000 ansatte og en årlig omsetning på mer enn 22 milliarder kroner.

Kongsberg Maritime er nå globalt ledende på automasjon, navigasjon og styringssystemer, propeller, fremdriftssystemer, dekkshåndteringsutstyr og skipsdesign. Samlet er nå konsernet en ledende innovasjonsdriver i maritim industri, der miljøvennlige løsninger og digitalisering transformerer industrien.

-   Jeg gleder meg til å ønske 3600 dyktige kolleger velkommen. Sammen skal vi arbeide for rask og smidig integrasjon av mennesker, kultur, produkter, løsninger og innovasjonsarbeid. Gjennom verdensledende teknologi, kundefokus, innovasjonskraft og endringsvilje skal vi levere resultater som lovet, sier administrerende direktør Egil Haugsdal i Kongsberg Maritime.

Partene er enige om en verdi av Rolls-Royce Commercial Marine på 500 millioner britiske pund (på kontant og gjeldfri basis og med arbeidskapital på et omforent nivå).

Den endelige kjøpesummen er avhengig av Rolls-Royce Commercial Marines kontantbeholdning, gjeld og arbeidskapital på gjennomføringstidspunktet for transaksjonen.