Tankskipet til Odfjell «Bow Orion». Illustrasjonsfoto: Odfjell.

- Kan være et av de beste kvartalene i historien

Pareto Securities mener festen i tankmarkedet er verdt bakrusen. - Andre kvartal 2020 ser ut til å være et av de beste kvartalene i historien for store råoljetankskip.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Mens Oslo Børs faller to prosent mandag på grunn av et kraftig oljeprisfall, er det fest for tankaksjene, skriver E24.

Kurshoppet skjer etter at skipenes inntjening i spotmarkedet gjorde et kraftig hopp mot slutten av forrige uke.

Det skyldes forventninger om en oljeflom i kjølvannet av priskrigen mellom Saudi-Arabia og Russland, som vil øke etterspørselen etter oljefrakt. I tillegg at det kan bli lønnsomt å lagre olje på tankskip.

Pareto: Festen er absolutt verdt bakrusen

Mandag oppjusterer også Pareto Securities kursmålene sine på tankrederiene på Børsen og gjentar kjøpsanbefalinger.

Til tross for at det vil bli en bakrus på et tidspunkt, er festen ifølge meglerhuset absolutt verdt det.

«Samtidig som at Saudi-Arabia og coronaviruset fortsatt er på god vei til å ødelegge oljemarkedet, drar tankrederiene mest nytte av det. Andre kvartal 2020 ser ut til å være et av de beste kvartalene i historien for store råoljetankskip, og mens det blir bakrus på et tidspunkt er denne festen absolutt verdt det», heter det i rapporten.

Paretos analyse kommer etter at DNB Markets sist uke advarte om en tanksmell neste år, og påpekte at de ikke tror festen blir langvarig.

- Bakrusen kan bli større, skrev meglerhuset.

Venter mer flytende lagring

Pareto-analytikerne tror at så mange som 150–200 av de største tankskipene, såkalte VLCC-er, kan bli brukt til flytende lagring de neste seks til tolv månedene.

De tror samtidig at det er usannsynlig at mange av skipene som forlater fraktmarkedet nå vil returnere til markedet når lagringsarbeidet er fullført og ratene er lavere.

«Vi hever 2020-estimatene for råoljetank med 25–60 prosent, og vi forventer at VLCC-er vil tjene 95.000 dollar og 65.000 dollar per dag i henholdsvis andre og tredje kvartal», skriver analytikerne.

Saken ble først omtalt av E24 og kan leses i sin helhet her.