Gå til innhold
Endúr Sjøsterk AS har ansatt Mons-Ove Hauge som ny daglig leder. Foto: Endúr Sjøsterk AS.
Endúr Sjøsterk AS har ansatt Mons-Ove Hauge som ny daglig leder. Foto: Endúr Sjøsterk AS.

Mons-Ove Hauge (50) er ansatt som ny daglig leder i Endúr Sjøsterk AS.  Hauge tiltrer 1. oktober og overtar for Øyvind Risnes som har takket ja til ny lederjobb utenfor konsernet.

Endúr Sjøsterk AS melder i en pressemelding at Mons-Ove Hauge har 30 års erfaring fra praktisk akvakultur, forskningsmiljø, produktutvikling, salg og administrasjon. Blant annet som daglig leder i den tidlige fôrflåte- og utstyrsprodusenten Ocea, som gründer og leder i ingeniør- og konsulentselskapet Head Energy AS. Han har også erfaring fra Nofima, Aquabyte, Servicebåt og nå de to siste årene som medeier og styreleder i Elax AS som blant annet står bak et nyutviklet bløggefartøy.

Konsernsjef Hans Petter Eikeland i Endúr ASA er veldig godt fornøyd med at Mons-Ove Hauge har sagt seg villig til å overta ansvaret for å videreutvikle Endúr Sjøsterk AS.  

- Dette selskapet har vært en suksesshistorie siden vi overtok det for godt og vel to år siden. I løpet av denne tiden har selskapet tredoblet omsetningen til nærmere 150 millioner i 2019 og sikret Endúr et solid fotfeste som en attraktiv leverandør til havbruksnæringen.  Nå får vi på plass en sterk og attraktiv lederkapasitet med et omfattende kontaktnett. Mons-Ove har den rette erfaringen og kompetansen som skal til for å sikre fortsatt vekst, slår Eikeland fast.

Mons-Ove Hauge, som er bosatt i Austevoll, er på sin side ikke i tvil om at Endúr Sjøsterk AS har store muligheter for å kunne forsterke sin posisjon som en ledende leverandør av betongflåter til oppdrettsnæringen.

- Selskapets har en kostnadseffektiv produksjon på egen lokasjon med dyktige medarbeidere som sitter på en omfattende erfaring. Jeg gleder meg til å videreutvikle Endúr Sjøsterk sine betongløsninger til å bli enda mere konkurransedyktige inn mot markedet både i Norge og på andre siden av Nordsjøen, sier Hauge.

Den nye lederen for Endùr Sjøsterk AS opplever plattformen for videre vekst som ytterligere styrket de siste månedene.

- Fusjonen med Oceano AS tidligere i sommer har bidratt til at Endúr-konsernet har styrket sin tilstedeværelse i havbruksnæringen. Nå har vi to spennende søsterselskap i ØPD og Installit AS som begge sitter på relevant kompetanse og kapasitet Endúr Sjøsterk vil kunne dra nytte av, sier Hauge.

Gir seg i Endùr Sjøsterk 

Øyvind Risnes sier til Kyst.no at etter mer enn 11 travle og hektiske år i konsernledelse og selskapsledelse i Bergen Group/Endúr-systemet, så overtar han senere i høst ansvaret for Grønneviken AS, en industribedrift som holder til på Laksevåg i Bergen og som tilbyr arbeids- og opplæringsplasser til mennesker som trenger en noe mere tilrettelagt arbeidshverdag.

- Det er en veldig spennende bedrift med totalt 160-170 fast ansatte og deltagere. Samtidig som jeg gleder meg stort til å ta fatt på oppgavene som venter på meg der, så er det ikke tvil om at jeg går fra en spennende arbeidsplass og en drømmejobb jeg kommer til å savne lenge; dyktige og løsningsorienterte leverandører, et robust og inspirerende miljø, konstruktive og fremoverlente kunder og et markedet med store muligheter fremover, opplyser han.