Møre Maritime overtar Atlantconsult Marine

Møre Maritime kjøper 100 % av aksjene i Atlantconsult Marine. Selskapene kombineres og samlokaliseres i Møre Maritimes lokaler i Dale Industripark, Kristiansund. Sammenslåingen er ledd i en strategisk satsing på å styrke og videreutvikle det skipstekniske miljøet i regionen. Selskapet får styrket sin kapitalbase ved at Bølgen Invest kommer inn på eiersiden.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Bølgen Invest AS vil etter gjennomføring av rettet emisjon og aksjeerverv eie 50 % av Møre Maritime AS. Svein Knudtzon Waagbø, Tore Kjørsvik og Øyvind Dyrseth eier øvrige 50 %. Lars Liabø blir ny styreleder i selskapet.
“Skipsdesign vil bli et viktig satsingsområde for det sammenslåtte selskapet” sier Svein Knudtzon Waagbø som blir daglig leder for selskapet. Selskapene utfyller hverandre på en utmerket måte. Atlantconsult ble etablert i 1977 og har gjennom årene utviklet og levert mange design spesielt innen fiskeri og havbruk. Møre Maritime har verktøy og kompetanse i avansert 3D skipsmodellering, og har tradisjonelt hatt rederier, skipsverft og andre skipstekniske konsulenter som kunder.
“Partene og de 14 ansatte i begge selskaper er samkjørte og svært motiverte for den organisasjon vi nå bygger og de markedsstrategiske grep som vi nå gjør”. Vi har allerede utviklet fremtidsrettede design for havbruk brønnbåter, slaktebåter og servicefartøy som vil være viktige fundament for redertilpassede løsninger innen dette segment.