Konsernsjef Irene Waage Basili i Shearwater.

Milliardoppkjøp godkjent

Shearwater GeoServices Holding sitt oppkjøp av Schlumberger sin seismiskvirksomhet er nå formelt godkjent.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Prislappen for oppkjøpet er fem milliarder kroner, opplyser selskapet i en pressemelding torsdag.

I forbindelse med kjøpet overtar Shearwater 10 høykapasitets seismikkskip, inklusive syv 3D-fartøy og tre flerbruksskip (MPVs), utrustet for å betjene det raskt voksende markedet for havbunnsseismikk, 12 komplette streamer pakker med reservedeler, samt to kildeskip.

- Vi gleder oss over alle våre nye kolleger og er klare til å umiddelbart begynne å støtte kundene våre som ett selskap, sier konsernsjef Irene Waage Basili i Shearwater. - Siden vi kunngjorde transaksjonen i august, er vi veldig glade for å ha mottatt bare positiv tilbakemelding og støtte fra våre kunder.

Finansielt solid

Etter oppkjøpet vil selskapet har rundt 600 ansatte, fordelt på store deler av verden. Avklaringen er en fordel for alle, sier Waage Basili til Skipsrevyen.

- For det første vil de ansatte som kommer inn fra Western Geco nå bli en del av et selskap med en avklart eiersituasjon siden tidligere eier - Schlumberger - over tid hadde signalisert at seismikk ikke er et satsningsområde. - For det andre vil det sammenslåtte selskapet bli finansielt veldig solid med bransjens laveste gjeld per fartøy og en konkurransedyktig kostnadsposisjon.

I tillegg vil , ifølge konsernsjefen, Shearwaters teknologi og ekspertise være i topp klasse, noe som også gir selskapet et betydelig konkurransefortrinn.

- Alt dette vil styrke Shearwaters konkurranseposisjon og dermed styrke grunnlaget for arbeidsplassene i selskapet, avslutter hun.

Ved sluttføringen av kjøpet har Shearwater tre eiere, Rasmussengruppen med 65 prosent, CG Rieber Shipping ASA med 20 prosent og Schlumberger med 15 prosent.