Gå til innhold
Annonse
Havyard Design & Solutions skal levere design og utstyr til de fire skipene som  skal bygges i utlandet for Havila Kystruten AS. Foto: Havila
Havyard Design & Solutions skal levere design og utstyr til de fire skipene som skal bygges i utlandet for Havila Kystruten AS. Foto: Havila

Havyard Design & Solutions skal levere design og utstyr til de fire skipene som skal bygges i utlandet for Havila Kystruten AS. 

Annonse

Det fremgår av en børsmelding mandag.

Kontrakten har en samlet verdi på over 1 milliard kroner.

Aksjen stiger umiddelbart på Oslo Børs, og er opp hele 25,00 prosent til 13,50 kroner skriver hegnar.no.

Tersan og Barreras skal bygge de fire skipene til Havila Kystruten og Havyard Design & Solutions skal levere skipsdesignet og en omfattende norsk utstyrspakke til alle skipene.

- Det er gledelig å kunne løfte de siste forbehold på byggekontraktene noe som sikrer leveranse i 3. og 4. kvartal 2020», sier administrerende direktør i Havila Kystruten, Arild Myrvoll.

Milepæl

Konsernsjef Geir Johan Bakke i Havyard Group uttaler i en pressmelding at denne kontrakten er en milepæl.

- Dette er en rekordkontrakt for Havyard Design & Solutions og er med å befeste vår posisjon som et maritimt teknologikonsern i verdensklasse, med bred kompetanse i mange segmenter.

Arbeidet godt i gang Havyard Design & Solutions har over lengre tid arbeidet med designet, og stålklassetegningene er allerede klare noe som betyr at stålkutting vil starte allerede på denne siden av nyttår. Selskap i Havyard-gruppen og andre norske utstyrsleverandører skal levere utstyr i pakken og kontrakten vil gi ringvirkninger i den norske maritime klyngen.

Designsjef Arve Helsem Leine i Havyard Design & Solutions uttaler:

- Den tette samhandlingen mellom kunde og aktørene i den maritime klyngen har muliggjort et design og en utstyrspakke som virkelig oppnår de egenskapene kunden var ute etter Han får støtte av Gisle Vinjevoll Thrane, Salgsdirektør i Havyard Design & Solutions som er fornøyd med at de nå har trådt inn i enda et nytt segment.

Annonse