Foto: Pixabay

Miljøministeren til Singapore for å snakke om grønn skipsfart

Klima- og miljøminister Ola Elvestuen reiser denne uken til Singapore for å delta på en konferanse om grønn skipsfart. Han skal i tillegg besøk til flere teknologibedrifter i bystaten, deriblant norske.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Ola Elvestuen vil styrke samarbeidet mellom Asia og Europa for å gi økt kraft for det grønne skiftet Arkivfoto: Andrea Bærland

Elvestuen åpner konferansen ASEM Conference on Green Shipping, Blue Business, Moving Forward Together torsdag. Norge er vertskap for konferansen sammen med Filippinene, Singapore og Tyskland.

-Konferansen er viktig for Norge fordi vi ønsker å styrke samarbeidet mellom Asia og Europa i vårt internasjonale arbeid for å gi økt kraft for det grønne skiftet. Europa og Asia står for 60 prosent av verdenshandelen og er dominerende på det maritime området. Grønn skipsfart er en viktig del av vår miljø- og næringspolitikk, og vi må sørge for at flere land ser mulighetene i grønn skipsfart. Da går utslippene ned, havene blir renere og norsk maritim industri, som sitter på løsningene, får et større marked, sier klima og miljøminister Ola Elvestuen til Skipsrevyen.

Besøker bedrifter

Han håper det strategiske samarbeidet mellom land i Asia og Norge, og andre europeiske land styrkes-

-Det trenger vi nå som den historiske klimaavtalen i IMO skal følges opp med konkrete tiltak. Konferansen har 400 deltakere, og mange er fra maritim næring. Jeg håper at de ser klart hvilken retning skipsfarten må gå. Og jeg håper de norske selskapene som er til stede vekker interesse i Singapore og andre land Asia, som er et enormt marked. Norge kommer til å rapportere utfallet av konferansen inn til det asiatisk-europeiske møtet (ASEM), avslutter Elvestuen.

Fredag besøker han bedrifter som driver med maritim teknologi og klimateknologi, blant annet Kongsberg Norcontrol, Wilhelmsen Ships Services og Tengeh demonstrasjons- og testanlegg for flytende solceller.