Viking Cinderella er det første Viking Line-skipet Metizoft skal jobbe med. Foto: Viking Line

Metizoft lander kontrakt med Viking Line

Metizoft og Viking Line har inngått en rammeavtale på HazMat-inspeksjoner og oppdatering av IHM. Det fremgår av en pressemelding fra Fosnavåg-selskapet. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Vi er glade for å se at flere og flere cruiserederier ser nytten av å bruke Metizofts erfaring og løsning for vedlikehold og oppdatering av Inventory of Hazardous Materials (IHM), som er regulert av EUs Ship Recycling Regulation", sier markedssjef Øyvind Sundgot i meldingen. 

Viking Line opererer syv cruiseskip i Østersjøen. Det vil bli gjennomført HazMat-inspeksjoner på alle fartøy før de går over i IHM-vedlikehold. Det første skipet som vil bli håndtert av Metizoft er M/S “Viking Cinderella” som seiler mellom Mariehamn og Stockholm.

IHM-krav i EU

  • EU-flaggede nybygg har krav på seg til å ha et verifisert IHM med et "Statement of Compliance" om bord tidligst 31. desember 2015 og senest 31. desember 2018.
     
  • Eksisterende EU-flaggede fartøyer har krav på seg til å ha et verifisert IHM med et "Statement of Compliance" om bord senest 31. desember 2020 (Fra og med 19. desember 2016 må også alle fartøyer som skal hugges opp ha et IHM om bord).
     
  • Fartøy uten EU-flagg som ankrer opp eller legger til i EU-havner har også krav på seg til å ha et verifisert IHM med et "Statement of Compliance" om bord senest 31. desember 2020.

- Vi ser på vedlikehold av IHM som noe som ikke inngår i vår kjernevirksomhet, så vi er fornøyde med å nå en avtale med Metizoft som har lang erfaring i å gjøre denne jobben", sier Fleet Manager hos Viking Line, Joacim Westerlund.
Metizofts løsning vil sikre at Viking Lines fartøyer vil overholde reguleringer relatert til IHM gjennom hvert enkelt fartøys livssyklus. Med mer enn ti års erfaring på feltet, er selskapets løsning brukt med god erfaring innen flere segmenter i den maritime industrien. Løsningen er også sertifisert av flere klasseselskaper, inkludert DNV GL, Lloyd's Register, ABS og Bureau Veritas.