Gå til innhold
Annonse
Helly Hansen SeaAir offshoredrakt. Foto: Morten Brakestad
Helly Hansen SeaAir offshoredrakt. Foto: Morten Brakestad
Annonse

Med utmerkelsen Merket for God Design får bedrifter og samarbeidende designer et kvalitetsstempel og publisitet for sitt nyskapende designarbeid.

Norske bedrifter som har samarbeidet med designere om å utvikle innovative og gode produkter, kan søke om utmerkelsen Merket for god design fra Norsk Designråd. Norske designere med utenlandske kunder kan også søke.
Utmerkelsen er en anerkjennelse for vellykket bruk av design for å skape innovative produkter og løsninger og er et kvalitetsstempel til bruk i bedriftens markedsføring.
Alle typer masseproduserte produkter fra alle typer bransjer vil bli evaluert. I tillegg vil alle typer emballasje, visuelle profiler, alle typer møbler, tekstiler, mote, konfeksjon, nettsider og applikasjoner bli evaluert av juryen.
Alle som søker får sitt produkt evaluert av en objektiv jury bestående av eksperter innen design og nyskaping. De som ikke når opp til en utmerkelse, får en inngående tilbakemelding fra juryen i eget møte. Søkere vurderes i følgende kategorier: Industridesign, visuell kommunikasjon, møbeldesign, emballasjedesign, tekstil – og konfeksjonsdesign og interaktiv design.

De siste årene har produkter for fiskerinæringen og maritime bransjer utmerket seg og mottatt flere utmerkelser fra Norsk Designråd. Det kan nevnes Helly Hansen SeaAir drakt, Simrad Horten med Simrad ME70 ekkolodd, Regatta Fisherman og Kongsberg Maritime Ship Systems KMSS AutoChief C20.

Mottakerne av Merket for god design blir offentliggjort på Designdagen, som avholdes i regi av Norsk Designråd den 11. mars, 2009.
Første halvår 2008 fikk mottakere av Merket for god design og Unge talenter ca. 500 presseoppslag i norske medier. De siste 5 årene har mottakere og vinnere fått ca. 4000 presseoppslag i norske medier.
Ved siden av at pressen viser stor interesse for design som konkurransefaktor, gjør Norsk Designråd en betydelig innsats for å informere fagpresse og andre lokale og nasjonale medier om mottakerne av Merket for god design.

Søknadsfristen er 17. oktober 2008 kl 12.00.

Norsk Designråds hjemmeside: http://www.norskdesign.no/merket-for-god-design/category526.html

Annonse