- Regjeringen har sendt tre områder for havvind på høring, opplyste Erna Solberg på et møte om havvind i Bergen i går. Foto: SMK.

Medvind for havvind

 – Norske leverandører har et unikt utgangspunkt   for å ta en større andel av det sterktvoksende markedet for flyhtende havvind, sa Erna Solberg da hun deltok på et møte om havvind i Bergen i går.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Regjeringen har sendt tre aktuelle områder for utbygging av havvind ut på høring, opplyste Erna Solberg. Vi har støttet Equinors prosjekt Hywind Tampen med 2,3 MRD og  foreslått nødvendige endringer i regelverketfor havvind. Det vil gi oss flere grønne jobber og større verdiskaping, fremholdt Solberg.

Havvind er neste kapittel

- Havvind er neste kapittel for havnasjonen Norge, sa Solberg. – Vi skal åpne områder på norsk sokkel for havvind, sa olje-og energiminsiter Kjell Børge Freiberg. – Det å ha et hjemmemarked er den beste forutsetningen for å bygge industri som kan konkurrere internasjonalt, sa Equinor-sjef Eldar Sætre. Fiskarlagets Otto Gregussen ville heller ikke spolere festen, skriver BT, men viste i følge avisen til alle arbeidsplaser i næringen, og mante til samarbeid og dialog om arealbruken. En ny meningsmåling viser at syv av ti nordmenn er positive til vindkraft til havs, mens fire av ti er positive til vindkraft på land.