Gå til innhold
Annonse
Odd Ivar Opsahl i Scania kan glede seg over å være markedsvinner i Norge. Foto: Sigbjørn Larsen
Odd Ivar Opsahl i Scania kan glede seg over å være markedsvinner i Norge. Foto: Sigbjørn Larsen

Scania er vinner i det norske markedet for fiskebåter og oppdrettsfartøy med markedsandeler på opp mot 85 prosent.

Annonse

I enkelte markedssegmenter har motorprodusenten Scania oppnådd markedsandeler på opp mot 85 prosent i det norske markedet for fiskebåter og oppdrettsfartøy. Scania er blant annet ”hoffleverandør” til Moen Marin som skal levere 35 båter i løpet av det nærmeste året.

- Du kan bare lese båtomtalene i Skipsrevyen så vil du fort finne ut det, smiler Odd Ivar Opsahl i Scania.

Han deltok på SMM i Hamburg blant annet for å vise frem selskapets nyeste skipsmotorer og lansere selskapets egenutviklede NOx reduksjonsløsning.

Ny løsning reduserer NOx

- Med vår egenutviklede NOx reduksjonsløsning vil du oppnå NOx-reduksjoner fra 10 NOx til 2 NOx, sier kollega Henrik Nilsson.

- Det mange ikke tar høyde for er at man samtidig må gå over fra tungolje til lettere oljekvaliteter for å oppnå maksimal NOx reduksjon. Det er tilfelle med både våre konkurrenters og våre løsninger. Tungolje er en rimeligere olje og derfor kvier mange seg for å legge om, men med nye utslippskrav så vil flere komme til å se fordelene med de nye løsningene, tror Nilsson.

Scania produserer motorer og NOX reduksjonsløsningene ved sin fabrikk i Sødertelje i Sverige.

Berømmer samarbeid med Nogva

-Vi har en sterk posisjon i Norge blant annet takket være et årelangt samarbeid med Nogva, sier Opsahl. 

Nogva er en ledende leverandør av komplette fremdriftsanlegg og aggregater til offshore og supply, fiskebåter, ferger, handelsfartøyer og akvakultur over hele verden.

- Scania er en ledende produsent av marinemotorer, sier Opsahl, og legger til at de i tillegg tilbyr og selger selskapet et bredt utvalg av servicerelaterte produkter og finansieringstjenester.

Scania har virksomhet i ca. 100 land og mer enn 1000 ansatte i Norge.

- Med 46 landsdekkende servicepunkter og Scania Assistance med 24-timers vakt, er vi tilgjengelige uansett hvor og når du måtte ha behov for hjelp, fremholder Opsahl.

Annonse