Gå til innhold
Annonse
Maritime Colours vant Bergen kommunes etablererpris 2008. Gründerne Stein Gunnar Wallevik, Torbjørn Gaarden Hansen og Jacob Grieg Eide mottok prisen av byråd Henning Warloe.
Maritime Colours vant Bergen kommunes etablererpris 2008. Gründerne Stein Gunnar Wallevik, Torbjørn Gaarden Hansen og Jacob Grieg Eide mottok prisen av byråd Henning Warloe.
Annonse

Gründerne Jacob Grieg Eide, Stein Gunnar Wallevik og Torbjørn Gaarden Hansen i Maritime Colours vant Bergen kommunes etablererpris for 2008. Prisen ble utdelt av næringsbyråd Henning Warloe under avslutningen av Grow'08.

Nyskapingsdagen Grow gikk i år av stabelen for andre år på rad. Årets tildeling av Bergen kommunes etablererpris skjer også for andre gang i historien.

16 nominerte
Byråd for kultur, næring og idrett, Henning Warloe, delte ut prisen. I konkurranse med 16 andre nominerte bedrifter, endte juryen opp med Maritime Colours.

- Selskapet startet i 2002 og har i løpet av kort tid vist muskler i markedet. Bedriften har ekspandert raskt. Omsetningen fra vokst fra cirka åtte millioner kroner i 2006 til 24 millioner kroner i 2007. Budsjettet for 2008 viser oppløftende tall, sa byråd Henning Warloe om prisvinneren.

Design og kommunikasjon
Maritime Colours er et kunnskapsbasert maritimt design- og kommunikasjonsselskap som leverer et helhetlig spekter av tjenester og produkter skredder sydd for aktører innen maritime næringer og offshorebransjen.

Bedriften har 30 ansatte og hovedkontor i Bergen. Selskapet har også etablert seg med avdelingskontor i Oslo. I løpet av årene skal et avdelingskontor også åpne i Stavanger.

- Maritime Colours har klart med moderne teknologi å fremme ny design og kommunikasjonsløsninger for lokal og nasjonale offshore og maritim industri. De har fokus på industriell design og har lykkes med konseptet sitt både innenlands og utenlands, sa Warloe.

Mye arbeid
De tre gründerne Jacob Grieg Eide, Stein Gunnar Wallevik og Torbjørn Gaarden Hansen mottok prisen på vegne av selskapet. De takket innledningsvis sine ansatte for det selskapet har oppnådd.

- Jeg har fått beskjed om at jeg ikke skulle si at prisen kommer som et sjokk for oss, sa en stolt Jacob Grieg Eide da han mottok diplomet.

Han takket industrien som har bidratt til selskapets vekst og sendte også en stor takk til dem hjemme.

- Det har tidvis vært sinnsykt mye jobb, men vi er kommet for å bli, sa Grieg Eide.

- Det er mange som ikke kjenner til oss. Det skal bli en endring på. Men vi har valgt å ha en lav profil. Vi ville vinne noen kontrakter først, sa Stein Gunnar Wallevik.

Nattlige tekstmeldinger
De takket Bergen kommune for å ha innstiftet etablererprisen. De mener det er en viktig pris for å signalisere hva det er mulig å få til i Bergensregionen. Selv om de tre har jobbet tett og mye sammen i oppstartfasen, har samholdet dem imellom stått sterkt.

- Vi har jobbet natt og dag. Vi har sendt "natta"-meldinger til hverandre på mobiltelefonen. Ennå har vi ikke kranglet, sa Torbjørn Gaarden Hansen i sin takketale.

Annonse