Gå til innhold
Annonse

Marianne Lie fratrer som adm.dir. i Norges Rederiforbund

Marianne Lie
Marianne Lie
Annonse

Det er enighet mellom Norges Rederiforbund og Marianne Lie om at hun – etter seks år i stillingen – den 1. februar 2008 fratrer som administrerende direktør i Norges Rederiforbund.

I en pressemelding Rederiforbundet har sendt ut, poengteres det at Marianne Lie har utført et meget godt arbeid i samarbeid med styret i forbundet. Det helles imidlertid atskillig malurt i begeret ved at man understreker behovet for å se fremover etter at rederibeskatningssaken er avsluttet i Stortinget. Derfor er det naturlig med et lederskifte nå.

I klartekst betyr det at Rederiforbundet og Lie har brent sine broer overfor Regjering og Storting ved å velge en svært så tøff konfrontasjonslinje i rederiskattesaken, og at forbundet ved å skifte ut Lie ønsker å starte med blanke ark overfor politiske myndigheter. Et klokt valg, etter vårt syn.

Men fortsatt er det store skjær i sjøen. Forbundets kjør mot det brede Stortingsforlik som den nye rederiskattemodellen er, og særlig beslutningen om å prøve lovligheten av kravet om tilbakebetaling av den såkalte skattegjelden, kan sette hele forliket i fare. Faller ett element i forliket bort, risikerer man at hele ”pakken” går ad undas. Dette må være en kalkulert risiko som forbundet har valgt å ta – og som det er villig til å ta alle konsekvenser av.

Jon Egil Johnsen som i dag er direktør i forbundet med ansvar for bl.a. offshore-relaterte spørsmål, konstitueres i stillingen som adm.dir. i Norges Rederiforbund.

Annonse