M/Tr. «VOYAGER»

Karstensens Skibsværft A/S, Skagen har bygget nok et fiske fartøy i «Gitte Henning» størrelsen. M/Tr. «VOYAGER» ble overlevert til Voyager Fishing Company Ltd., Kilkeel, Nord-Irland den 7. august 2010 som verftets byggenummer 410. Skroget er bygget ved Crist Shipyard i Gdansk.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Nybygget erstatter gamle “Voyager” som ble bygget i 1996. Skipper ombord er Arnold Mc Cullough som eier rederiet sammen med broren Robert. Skipet er bygget etter design fra Wärtsilä Ship Design Norway. Skroget er bygget med gjennomgående hoveddekk og shelterdekk med full forecastle. Konstruksjonen har bulbbaug og tverrhekk.
Fartøyet er bygget til DNV ≅1A1, Ice C, Fishing Vessel, E0 og har følgende hoveddata:

Drivstofftankene er på 568 m3 og ferskvannstankene på 75 m3.
Dekk
Norsk Kulde har levert RSW anlegget på 2 x 1.000.000 kcal/h. Karmøy Winch har levert hovedparten av dekksutstyret ombord, med blant annet to 91 tonns trålvinsjer, midline vinsj, notøre vinsjer og snurpevinsjer. Samme firma har lever capstan og fiskepumpeutstyr. Vacuum systemet er fra Cflow. Tristar har stått for netthaler, og båten har en Triplex kran. Fartøyet har dessuten en dekkskran og to fiskepumpekraner. Trålblokkene er fra Brdr. Markussen, Blue Line og Karmøy.
Navigasjonslys er levert av DHR1, og søkelys er fra Norsae. Nybygget er oppmalt med Hempel malingsprodukter. I redningsutstyret inngår Viking 470 MOB-båt i Vestdavit davit og to 20-personers Viking redningsflåter.
Maskineri
Fremdriften besørges av en Wärtsilä 16V32 dieselmotor med ytelse på 8000 kW som driver et Wärtsilä Lips propellanlegg med vingediameter 4000 mm.
Strømforsyningen besørges av to CAT C32 generatorsett hver på 910 kW, og nødaggregatet er et CAT C9 generatorsett på 215 kW. Tråleren er utrustet med to 950 kW thrustere. Mobrey har levert kontrollsystem for tanknivåene.
Ventilasjonsanlegget kommer fra LF Ventilation, og brannalarmanlegget er fra Eltek.
Diverse
Maritime Montering har stått for innredningsarbeidet inkludert møbler der også Ekornes har hatt leveranser. NorSap har levert styrehusstoler, og vinduer er fra C.C. Jensen med vindusviskere fra Wynn. I byssen er det utstyr fra Beha og KEN.
Elservice, Færøyene har utført de elektriske installasjonene samt hovedtavle og alarmpanel. Det elektroniske utstyret er fra Simrad, Thor Falkevik, Furuno Danmark og Selex, Kilkeel.