Gå til innhold
Annonse
Annonse

Ørnli AS, Norddyrøy overleverte byggenummer 57, M/S «TRYM», og byggenummer 58, M/S «NORDNES», til Mainstream Norway AS, Nordfold 20. november i fjor.

Fartøyene er identiske og utrustet med samme type utstyr. Båtene er bygget som glattdekket enkeltskrogs arbeids- og fôringsbåter med utfallende baug, tverrhekk og skansekledning rundt hele båten.

Styrehuset er innredet for tre manns besetning og arrangert forut over maskinrom. Dekket er konstruert for å kunne transportere inntil 10 tonns dekkslast, i tillegg til fire tonn last i lasterom. Kran er plassert i senter akterut, og capstan er på styrbord side aktenfor styrehus.

Båtene har følgende hoveddata:

Lengde o.a.
12,32 m
Bredde
4,55 m
Dybde i riss
1,54 m

Brennoljekapasitet er 2x500 liter, og kapasitet for ferskvann 250 liter.

Maskineri
Fremdriften besørges av en Sabb Iveco Aifo N67MNT M28 dieselmotor som utvikler 230 hk v/2800 o/min. Motoren er koblet til et Helseth 3H60-925 HS propellanlegg via et Sabb HVP65 reduksjonsgear med oversetning 3,82:1. Gearet er utstyrt med PTO for drift av hydraulikksystem.

Båtene har Tenfjord styremaskin, manøversystem er av type Marol, levert av Sea-Tek AS, og de er utstyrt med Petters 30 hk baugthruster fra Nik. Haugrønning AS.

Lense- og spylepumpe, samt pantrypumpe er av type Johnson levert av Leif H. Strøm. Ahlsell AS har levert sanitærutstyr.

Dekk/innredning
Palfinger PK 10000A kran på 9,5 t/m er fra Bergen Hydraulic AS, og 3-tonns capstan er levert av Rapp Hydema Syd AS. Erling Haug har levert ankerutrustning og fortøyningsutstyr. Hydraulikkpumpe og -komponenter er levert av Kolberg Caspary Lautom AS.

Båtene er utstyrt med Seematz 500 W lyskastere og er oppmalt med Hempel malingsprodukter. Hydraulisk høytrykkspyler kommer fra Høytrykk Midt-Norge AS.

I innredningen er benyttet Fibo innredningspaneler, defroster og varmtvannsbereder er fra Waeco Norge AS og bysseovnen er fra Pyro. SOL 2 hovedtavle er levert av O.S. Solhaug AS, og batterier er fra Sønnak AS. Elektroteam AS og Ørnli AS har utført de elektriske installasjonene.

Elektronikk
Argon AS har levert og utført montering av de elektroniske instrumentene som kombinert radar, ekkolodd, GPS, kartplotter av type Simrad CA44, Simrad AP35 autopilot, Simrad RT64H VHF, samt Nokia 810 mobiltelefon. Kompass er fra Carl Faannessen AS, og Helland Flextech Ltd. AS har levert Orbit 3000 undervannskamera.

*

Ørnli AS skal i februar levere bnr. 59 til Marine Harvest.

Annonse