Hanne Huseklepp og Terje Lønne ved hovedkontoret i Bergen.

Lønne Scandinavia AS – stor i Norden

Mange av oss som har noen år bak oss, husker Lønnes Maskinforretning. Den ble etablert i 1949, og holdt til nær Bergen sentrum inntil de flyttet inn i nytt bygg rundt 1980. Spranget fra den opprinnelige forretningen til dagens Skandinaviske konsern er stort. Nåværende leder og hovedeier, Terje Lønne, har styrt ”skuta” i 40 år, og selv om han har trappet ned litt, er ambisjonene for firmaet fortsatt på topp:* Lønne skal være totalleverandør av drivsystemer i det nordiske marked* De skal nå en omsetning på 125 mill Euro innen 2011 (antatt omsetning 2008 blir 88 mill Euro)

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Ca. 50 prosent av omsetningen i Norge kommer fra maritimt område, og for konsernet totalt utgjør det maritime marked mellom 25 og 30 prosent av omsetningen.
Lønne Scandinavia, som driver i henhold til ISO 9001 standard, baserer seg på anerkjente leverandører av kvalitetsprodukter. Blant disse kan nevnes: Siemens Elektromotor, Gates Europa, Tsubakimoto Europa, Fuji Electric etc.

Om du skulle ha behov for et gear i en eller annen variant, deler til dette, kjeder eller kjedehjul, lagre eller koblinger i de aller fleste dimensjoner. Også hydrauliske, og hydraulisk variable koblinger. Du finner det hos Lønne.

Lønne Scandinavia AS har datterselskaper i Danmark, Finland og Sverige. Konsernet har de senere år også bygget opp et lager-/verkstedanlegg i Helsingborg som skal betjene deler av det nordiske markedet. Dette vil gi kundene enda bedre og raskere service enn tidligere, da dette lageret vil fungere som en dublering av lageret i Bergen og i mange tilfeller gi redusert avstand og forsendelsestid. Her kan også nevnes at Lønne har opprettet egne bilruter for å sikre raskere leveranser til sine kunder.

Om det siste er tilfelle, har du følgende gode grunner til å kontakte Lønne Scandinavia AS neste gang du trenger deler/teknisk support til dine drivsystemer; Lønne leverer ”målsøm” – Skreddersydde løsninger for hver enkelt kunde!