Gå til innhold
Annonse
Hanne Huseklepp og Terje Lønne ved hovedkontoret i Bergen.
Hanne Huseklepp og Terje Lønne ved hovedkontoret i Bergen.
Annonse

Mange av oss som har noen år bak oss, husker Lønnes Maskinforretning. Den ble etablert i 1949, og holdt til nær Bergen sentrum inntil de flyttet inn i nytt bygg rundt 1980. Spranget fra den opprinnelige forretningen til dagens Skandinaviske konsern er stort. Nåværende leder og hovedeier, Terje Lønne, har styrt ”skuta” i 40 år, og selv om han har trappet ned litt, er ambisjonene for firmaet fortsatt på topp:

* Lønne skal være totalleverandør av drivsystemer i det nordiske marked

* De skal nå en omsetning på 125 mill Euro innen 2011 (antatt omsetning 2008 blir 88 mill Euro)

Ca. 50 prosent av omsetningen i Norge kommer fra maritimt område, og for konsernet totalt utgjør det maritime marked mellom 25 og 30 prosent av omsetningen.
Lønne Scandinavia, som driver i henhold til ISO 9001 standard, baserer seg på anerkjente leverandører av kvalitetsprodukter. Blant disse kan nevnes: Siemens Elektromotor, Gates Europa, Tsubakimoto Europa, Fuji Electric etc.

791lonne_2_344361556.jpg
791lonne_2_344361556.jpg
Om du skulle ha behov for et gear i en eller annen variant, deler til dette, kjeder eller kjedehjul, lagre eller koblinger i de aller fleste dimensjoner. Også hydrauliske, og hydraulisk variable koblinger. Du finner det hos Lønne.

Lønne Scandinavia AS har datterselskaper i Danmark, Finland og Sverige. Konsernet har de senere år også bygget opp et lager-/verkstedanlegg i Helsingborg som skal betjene deler av det nordiske markedet. Dette vil gi kundene enda bedre og raskere service enn tidligere, da dette lageret vil fungere som en dublering av lageret i Bergen og i mange tilfeller gi redusert avstand og forsendelsestid. Her kan også nevnes at Lønne har opprettet egne bilruter for å sikre raskere leveranser til sine kunder.

791lagerhallen_592434747.jpg
791lagerhallen_592434747.jpg

Om det siste er tilfelle, har du følgende gode grunner til å kontakte Lønne Scandinavia AS neste gang du trenger deler/teknisk support til dine drivsystemer; Lønne leverer ”målsøm” – Skreddersydde løsninger for hver enkelt kunde!